Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

LG, evcil hayvan da bakabilen yapay zekâ destekli çok görevli ev robotunu tanıttı!

Hem bir asistan hem de refakatçi görevi görülen ve LG tarafından üretilen yapay zekâ destekli robot, evcil hayvanlara bakarken ev işlerini de yapıyor.

Yayın Tarihi: 30.12.2023 13:37
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 13:37

LG, evcil hayvan da bakabilen yapay zekâ destekli çok görevli ev robotunu tanıttı!

LG, işlerimizi elimizden almayacak ya da hepimizi öldürmeyecek bir yapay zekâ ve robot entegrasyonunun ilk örneği olabilecek, evde kimse yokken evcil hayvanlara bakmak da dahil olmak üzere evde dolaşırken çok sayıda görevi yerine getirebilen, yapay zekâ destekli bir ev robotu üretti.

LG'nin birkaç hafta içinde CES'te gösterilecek olan yapay zekâ robotu, kullanıcının evinde bağımsız olarak gezinmek için iki ayağını ve bir dizi tekerleğini kullanıyor.

LG, robotun bir ev yöneticisi ve refakatçisi olduğunu, sıcaklık, nem ve iç mekân hava kalitesi gibi gerçek zamanlı çevresel verileri toplamak için hoparlörünü ve çeşitli sensörlerini kullanabildiğini söylüyor. Robot, aynı zamanda akıllı ev cihazlarıyla etkileşime girebiliyor ve hatta ev sahibi evde yokken otonom olarak devriye gezerek açık bırakılmış bir pencere veya ışık tespit ettiğinde bildirim gönderebiliyor.

lg

FİYATI NE KADAR?

Ayrıca, evcil hayvan sahiplerinin dostlarını uzaktan görmelerine ve bakımlarını yapmalarına olanak sağlıyor ve olağandışı bir aktivite tespit ettiğinde uyarılar gönderiyor.

Refakatçi kısmı, robotun kullanıcıları eve döndüklerinde karşılamasını ifade ediyor. LG, ses ve yüz ifadelerini analiz ederek duygularını anlayabildiğini ve ruh hallerine uygun müzik veya diğer içerikleri seçebildiğini söylüyor. Yani üzgün kullanıcılara depresif şarkılar çalarak depresyona sokmak yerine duygusal durumu artıracak bir şeyler çalacağı anlamına geliyor.

Robot ayrıca, kişisel programlar sağlamak ve kullanıcılara hatırlatmalarda bulunmak gibi dijital asistan tarzı görevleri de yerine getirebiliyor.

LG'nin robotunun fiyatına dair bir açıklama bulunmuyor. Amazon'un benzer robotu Astro, 1.450 dolara satılmıyor. Bu nedenle LG’nin robotunun da benzer bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.