Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kuzey Irak’ta teröre büyük darbe: 16 hedef yok edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerin hava harekatıyla yok edildiğini duyurdu. Bakanlık, operasyonlarda çok sayıda teröristin de öldürüldüğünü açıkladı.

Yayın Tarihi: 30.12.2023 10:11
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 10:11

Kuzey Irak’ta teröre büyük darbe: 16 hedef yok edildi

Türkiye, terör örgütü PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı mücadelesini sürdürüyor. Türkiye, Irak’ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını önlemek ve sınır güvenliğini sağlamak için Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarını kullanarak, Irak kuzeyindeki terörist hedeflere hava harekatları düzenledi.

OPERASYONUN DETAYLARI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, operasyonlar dün saat 17.30’da başladı. MİT ile koordineli olarak tespit edilen Metina, Gara, Hakurk ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflere hava harekatları düzenlendi.

Operasyonlarda, teröristlerin kullandığı mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedef yerli ve milli mühimmatlarla imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda terörist de öldürüldü.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye "tek bir terörist kalmayıncaya kadar" azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.