Kütahya ve Eskişehir belediyeleri arasında tecrübe paylaşımı ziyaretleri
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, şehirler arası iş birliğini güçlendirmek ve yerel yönetimler arasında tecrübe paylaşımını artırmak amacıyla Eskişehir'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde öncelik, sürdürülebilirlik, vatandaş odaklı hizmet ve ortak proje imkanları oldu.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi görüşmesi
Başkan Kahveci, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir ile bir araya geldi. Görüşmede şehircilik, ulaşım, çevre, kültür-sanat ve sosyal belediyecilik alanlarında yürütülen çalışmalar ele alındı. Taraflar, sürdürülebilir ve vatandaş odaklı hizmet anlayışının önemini vurguladı ve ortak proje ile deneyim paylaşımının şehirlerin gelişimine katkı sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu.
Odunpazarı Belediyesi ziyareti
Kahveci, program kapsamında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile de bir araya geldi. Görüşmede karşılıklı deneyim paylaşımı, ortak projeler ve belediyeler arası iş birliği imkanları masaya yatırıldı. Tartışılan başlıklar arasında iyi uygulama örneklerinin aktarılması, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi ve sosyal, kültürel ile ekonomik potansiyelin artırılmasına yönelik yöntemler yer aldı.
Tepebaşı Belediyesi buluşması
Kütahya Belediye Başkanı'nın Eskişehir programındaki bir diğer durak Tepebaşı Belediyesi oldu. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile gerçekleştirilen görüşmede katılımcı yönetim modelleri, vatandaş odaklı hizmet anlayışı, sosyal belediyecilik uygulamaları ve sürdürülebilir gelişim konuları ele alındı. Görüşmede, yerel yönetimlerin birbirinden beslenen deneyimlerinin sosyal ve kültürel yapıya değer kattığına dikkat çekildi.
Değerlendirme ve sonraki adımlar
Ziyaretler sırasında taraflar, ortak proje geliştirme, uygulama örneklerinin paylaşılması ve kurumsal kapasitenin artırılması gibi somut iş birliği alanları üzerinde mutabakata vardı. Başkan Kahveci, ev sahibi belediyelere misafirperverlikleri için teşekkür ederken iki şehir arasındaki iş birliğinin somut adımlarla devam edeceğine inandığını belirtti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de komşu şehirler arasında kurulacak güçlü iş birliklerinin hizmet kalitesini artıracağını ifade etti.
Ziyaretler, karşılıklı iyi niyet temennileri, iş birliğinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmeler ve hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi.
KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ, ŞEHİRLER ARASI İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK VE YEREL YÖNETİMLERDE TECRÜBE PAYLAŞIMINI ARTIRMAK AMACIYLA ESKİŞEHİR’DE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ.