Kütahya'da lise öğrencileri buldukları yüklü parayı polise teslim etti

Kütahya’da iki lise öğrencisi, otobüste buldukları yüklü miktardaki parayı polise teslim ederek takdir topladı.

Yayın Tarihi: 10.05.2026 23:21
Güncelleme Tarihi: 10.05.2026 23:25

Kütahya'da lise öğrencileri buldukları yüklü parayı polise teslim etti

Kütahya'da lise öğrencileri buldukları yüklü parayı polise teslim etti

Davranışları vatandaşların ve yetkililerin takdirini topladı

Kütahya merkezde dün otobüse binen Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencileri İbrahim Sait Varyemez ve Semih Sarıca, araç içinde karşılaştıkları yüklü miktardaki parayı hiç tereddüt etmeden en yakın karakola götürerek polis ekiplerine teslim etti.

Öğrencilerin bu tutumu, hem yolcuların hem de kent sakinlerinin takdirini kazandı. Olayın kamuoyuna yansıması üzerine yerel yetkililer de davranışı öne çıkardı ve gençleri tebrik etti.

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Murat Afşarünal, yatılı eğitim gören öğrencileri okullarında ziyaret ederek onlarla sohbet etti ve "böylesine ahlaklı ve duyarlı gençlerin toplum adına büyük bir değer taşıdığını" belirterek teşekkür etti.

Ayrıca AK Parti Gediz İlçe Başkanı Şule Bilgili, öğrencilerden İbrahim Sait Varyemez'in Gediz'de yaşayan annesi Neslihan Varyemez'i ziyaret etti. Bilgili, ziyarette anne Varyemez'in Anneler Günü'nü kutladı ve ailenin yetiştirdiği evlatla gurur duyulması gerektiğini ifade etti; anne Varyemez'in şehit kızı olduğu basında yer aldı.

Bu olay, gençlerde sorumluluk duygusunun güçlendirilmesinin önemine işaret ediyor. Okulların, ailelerin ve yerel kurumların birlikte yürüttüğü değer eğitiminin, toplum içinde güven ve dayanışma kültürünün pekişmesine katkı sağladığı değerlendirilebilir.

Not: Haber, öğrencilerin doğru ve etik davranışını, yetkililerin ziyaretlerini ve kamuoyundaki olumlu karşılığı kayıt altına almaktadır.

SELAHATTİN ERKASAP SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 10. SINIF ÖĞRENCİLERİ İBRAHİM SAİT VARYEMEZ (SOLDA) VE...

SELAHATTİN ERKASAP SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 10. SINIF ÖĞRENCİLERİ İBRAHİM SAİT VARYEMEZ (SOLDA) VE SEMİH SARICA, (SAĞDA) BİNDİKLERİ OTOBÜSTE BULDUKLARI YÜKLÜ MİKTARDAKİ PARAYI SAHİBİNE ULAŞTIRILMASI İÇİN POLİS EKİPLERİNE TESLİM ETTİ. (ORTADA MURAT AFŞARÜNAL)

AK PARTİ GEDİZ İLÇE BAŞKANI ŞULE BİLGİLİ DE, ÖĞRENCİLERDEN İBRAHİM SAİT VARYEMEZ’İN GEDİZ’DE...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.