Isparta'nın Çaltı köyünde ev düzenlemesi Keziban Ertaş'ın yaşamını kolaylaştırdı
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çaltı köyünde yaşayan Keziban Ertaş, uzun süredir yetersiz banyo, tuvalet ve mutfak şartları nedeniyle günlük yaşamını güçlükle sürdürüyordu. Hijyen ve kullanım açısından ciddi sıkıntılar tespit edilmesinin ardından yerel yönetim harekete geçti.
Çalışmanın ayrıntıları
Yapılan incelemelerin ardından Isparta Belediyesi ekipleri evde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Evin banyo ve tuvaleti baştan sona yenilenirken, mutfak alanına yeni bir tezgâh kazandırıldı. Yapılan düzenlemelerle birlikte mekan, daha sağlıklı ve kullanışlı bir hale getirildi. Köy sakinleri de uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi.
Köy sakinlerinin ve Keziban Ertaş'ın tepkisi
Köy sakinlerinden biri, "Keziban Ertaş, mutfağı, banyosu ve tuvaleti olmadığı için Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'e başvuru yapmış. Başkanımız da o başvuruyu yerine getirmek üzere ekiplerini Keziban Ertaş'ın evine gönderdi. Şimdi de Keziban ablamızın banyosu, tuvaleti ve mutfak tezgahı yapılıyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Keziban Ertaş ise yapılan destek için teşekkür ederek, "Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederim. Benim elimden tuttu. Başkanımdan banyo, tuvalet ve mutfak tezgahı istemiştim. Sağ olsunlar ekipleri gönderdiler. İsteklerimiz tek tek yapılıyor. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.
Belediyenin sosyal destek anlayışı
Belediye tarafından yürütülen çalışma, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik sosyal destek anlayışı çerçevesinde gerçekleştirildi. Uygulama, kırsal alanlardaki temel yaşam koşullarının iyileştirilmesine ve dayanışma kültürünün güçlendirilmesine katkı sağladığı yönünde değerlendirildi.
Sonuç olarak, yapılan düzenlemeler Keziban Ertaş'ın günlük yaşamını kolaylaştırırken, yerel yönetimin kırsal destek ve sosyal yardım odaklı çalışmalarının somut bir örneğini oluşturdu.
ISPARTA’NIN ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİNE BAĞLI ÇALTI KÖYÜ’NDE ZOR YAŞAM KOŞULLARIYLA MÜCADELE EDEN KEZİBAN ERTAŞ’IN EVİNDE BANYO, TUVALET VE MUTFAK ALANLARI YENİLENEREK DAHA SAĞLIKLI BİR YAŞAM ORTAMI OLUŞTURULDU. MUTLULUĞUNU DİLE GETİREN ERTAŞ, “SAĞ OLSUNLAR EKİPLERİ GÖNDERDİLER. İSTEKLERİMİZ TEK TEK YAPILIYOR. ALLAH RAZI OLSUN” DEDİ.