Kütahya'da 3 metrekarelik çay ocağını çinilerle sanat eserine dönüştürdü

Kütahya'da yaklaşık 3 metrekarelik çay ocağını çiniler ve çiçeklerle dekore ederek sanat eserine dönüştüren 40 yıllık işletmeci Hasan Uz'un hikâyesi.

Yayın Tarihi: 07.05.2026 10:17
Güncelleme Tarihi: 07.05.2026 10:31

Kütahya'da 3 metrekarelik çay ocağını çinilerle sanat eserine dönüştürdü

Kütahya'da 3 metrekarelik çay ocağını çinilerle sanat eserine dönüştürdü

Karagöz İşhanı'nda yaklaşık 3 metrekare'lik alanda çay ocağı işleten Hasan Uz, 40 yılı aşkın süredir sürdürdüğü baba mesleğini estetik dokunuşlarla buluşturdu. Küçük bir işletmeyi işlevsellikten ödün vermeden görsel açıdan öne çıkaran uygulamalar, hem müşterilerin hem de çevre esnafının dikkatini çekiyor.

Estetik dönüşüm

İşyerinin dış cephesi tamamen çinilerle kaplanmış, ön kısımlar ise çiçeklerle süslenmiş durumda. Bu yaklaşım, mekânın sınırlı alanını avantaja çeviriyor; görsel yoğunluk ve özen, mekâna girenlerin ilk dikkatini çeken unsur oluyor. İlk kez görenlerin ilgisini çekmesi, küçük ölçekli işletmelerde estetik yatırımların müşteri deneyimini nasıl etkilediğine dair somut bir örnek sunuyor.

Hizmet anlayışı ve miras

Mesleğini severek yaptığını belirten Hasan Uz, en büyük hedefinin müşterilere daha kaliteli ve hijyenik bir ortam sunmak olduğunu vurguluyor. Uz'un sözleri, bu hizmet anlayışını özetliyor: "İnsanlar burada çay içerken hem temiz hem de göze hitap eden bir ortamda bulunsun istiyorum". İşyerine gösterdiği titizlik, küçük bir alanda bile kaliteli hizmet sunulabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Ayrıca ileride işletmeyi çocuklarına devrederek mesleki geleneği sürdürmeyi hedeflediğini ifade ediyor.

Toplumsal etki ve tanınma

Çevredeki esnaf, titizlikle düzenlenmiş bu işyerini örnek gösteriyor. Buna rağmen Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından "bugüne kadar herhangi bir ödül ya da takdirname verilmediğini" de sözlerine ekliyor. Bu durum, yerel düzeyde dikkat çeken uygulamaların resmi tanınırlık süreçleriyle her zaman paralel ilerlemediğine dair bir tartışma alanı açıyor.

Sonuç olarak, Hasan Uz'un çalışması; sınırlı mekânlarda görsellik, hijyen ve müşteri deneyimine yapılan yatırımın nasıl fark yaratabileceğini gösteriyor. Küçük ölçekli esnaf için bu tür örnekler, hem yerel ekonomide çeşitlilik yaratma hem de ziyaretçi deneyimini zenginleştirme potansiyeli taşıyor.

KÜTAHYA'DA BİR ESNAF 3 METREKARELİK İŞYERİNİ SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

KÜTAHYA'DA BİR ESNAF 3 METREKARELİK İŞYERİNİ SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

KÜTAHYA'DA BİR ESNAF 3 METREKARELİK İŞYERİNİ SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.