Kuşadası Belediyesi sokak sokak temizlik yürütüyor
Kuşadası Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte artan hareketliliğe karşı kent genelinde temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Son olarak Dağ Mahallesinde gerçekleştirilen kapsamlı müdahalede cadde ve sokaklar baştan sona yıkanırken, çöp konteynerleri de özel işlemlerle temizlenip dezenfekte edildi.
Çalışmanın aşamaları:
Müdahale, mahalle genelinde biriken çeşitli atıkların ve çevre kirliliğine yol açan maddelerin titizlikle toplanmasıyla başladı. Toplama çalışmasının tamamlanmasının ardından yıkama aracı devreye girdi; ekipler deterjan ve tazyikli su kullanarak yol kenarları, kaldırımlar ve yoğun kullanım alanlarını sistematik biçimde temizledi. Çalışmada teknolojik temizlik araçları ve profesyonel ekipmanlar etkin şekilde kullanıldı.
Çöp konteynerleri ve hijyen önlemleri:
Temizlik programının önemli bir ayağını çöp konteynerlerinin yıkanması ve dezenfeksiyonu oluşturdu. Ekipler, mahallede bulunan konteynerleri özel ekipmanlarla yıkayıp ardından dezenfeksiyon uygulayarak hem kötü koku ve görüntünün önüne geçti hem de sağlık açısından risk oluşturan unsurları azalttı. Bu uygulama, kent temizliğinin yalnızca süpürme ve süpürme makineleriyle sınırlı olmadığını gösteriyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmaların ‘temiz ve sağlıklı kent’ hedefi doğrultusunda cadde cadde, sokak sokak sürdürüldüğünü belirtiyor. Başkan döneminde başlatılan titiz yaklaşımlar, Başkan Vekili Tahsin Demirtaş tarafından da aynı kararlılıkla devam ettiriliyor.
Gerçekleştirilen kapsamlı temizlik sayesinde Dağ Mahallesi'nin ortak kullanım alanları yenilenmiş bir görünüm kazandı. Ekiplerin düzenli çalışması ve temizlik araçlarının etkin kullanımıyla amaç, vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu bir çevrede günlük yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak olarak açıklandı.
Kuşadası Belediyesi, yaz boyunca benzer planlı ve saha odaklı temizlik faaliyetlerini kentin farklı noktalarında sürdürmeye devam edecek.
KUŞADASI BELEDİYESİ EKİPLERİ, YAZ SEZONUYLA BİRLİKTE YOĞUNLUĞUN ARTTIĞI KENTTE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI. DAĞ MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KAPSAMLI ÇALIŞMADA CADDE VE SOKAKLAR YIKANIRKEN, ÇÖP KONTEYNERLERİ DE TEMİZLENİP DEZENFEKTE EDİLDİ.