
Sinop'ta Dikkat Çeken Yayın Balığı Avı
Sinop'un Durağan ilçesinde, amatör balıkçı Ramazan Yaman, Kızılırmak Nehri'nde gerçekleştirdiği balık tutma faaliyetinde, 2,5 metre boyunda ve 100 kilogram ağırlığında bir yayın balığı avladı.
Balık tutmak amacıyla Kızılırmak'a olta atan Yaman, oltasına takılan dev balığı teknesine çekmeyi başardı. Yaman, avladığı balığı evinin bahçesinde sergileyerek hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl bu bölgeden 120 kilogram ağırlığında bir balık avladığını belirtti. Hedefinin daha büyük balıklar yakalamak olduğunu ifade eden Yaman, "Bu balığı avladığım bölgede 150 kilogram civarında başka bir balık daha vardı. Ancak onu yakalayamadım. Bu balığı ise oltamızla zor olsa da teknemize çekebildik" şeklinde konuştu.
Sinop'un Durağan ilçesinde amatör balıkçı Kızılırmak'ta 2,5 metre boyunda ve 100 kilogram ağırlığında yayın balığı avladı.