Kurşunlu Han’da el sanatları atölyeleri 23 dalda ücretsiz kurs imkanı

Şehzadeler Belediyesi Kurşunlu Han'da 23 farklı dalda ücretsiz el sanatları kursu düzenliyor; başvurular 11 Kasım'a, eğitimler 16 Kasım'da başlayacak.

Yayın Tarihi: 02.11.2026 12:52
Güncelleme Tarihi: 02.11.2026 12:52

Kurşunlu Han’da el sanatları atölyeleri 23 dalda ücretsiz kurs imkanı

Kurşunlu Han’da el sanatları kursları başlıyor

Şehzadeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kurşunlu Han el sanatları kursları için başvurular başladı. Başvurular 11 Kasım'a kadar belediyenin resmi internet sitesi üzerinden online kabul edilecek; kurslar ise 16 Kasım itibarıyla başlayacak.

Kayıt koşulları ve program süresi:

Kurslar ücretsiz olarak düzenlenecek ve 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşların başvurusuna açık olacak. Kontenjanların sınırlı tutulacağı programda her branş için yaklaşık 3 ay sürecek eğitimler planlandı. Katılımcıların kontenjan dolmadan önce online kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor.

Hangi sanat dalları açılacak:

Kurşunlu Han'da açılacak kurslar arasında kitre bebek, Manisa Bezi dokuma, modern resim, ahşap tasarım, seramik, kaligrafi, bilgisayarlı makine nakışı, wayuu-miyuki, naht sanatı, soğuk porselen, tezhip sanatı, keçe yapımı, ebru sanatı, kırkyama ileri dönüşüm, amigurumi, fotoğrafçılık, ahşap boyama, taş boyama, taş bebek, gümüş-bakır işlemeciliği, geleneksel resim, çini sanatı, punch ve rölyef yer alıyor.

Belediye yetkilileri, kursların yerel el sanatlarını yaşatmayı ve kursiyerlerin becerilerini geliştirmeyi amaçladığını belirtiyor. İlgilenenlerin ayrıntılı bilgi ve başvuru işlemleri için Şehzadeler Belediyesi'nin resmi internet sitesini takip etmeleri gerekiyor.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NİN KURŞUNLU HAN’DA DÜZENLEYECEĞİ  ‘EL SANATLARI KURSLARI’NA BAŞVURULAR...

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NİN KURŞUNLU HAN’DA DÜZENLEYECEĞİ ‘EL SANATLARI KURSLARI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI. 23 FARKLI SANAT DALINDA VERİLECEK KURSLARA BAŞVURULAR 11 KASIM’A KADAR DEVAM EDECEK.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.