Küresel Sumud Filosu'ndaki Tunuslu aktivistler Kartaca Havalimanı'nda karşılandı
Çiçeklerle karşılanan aktivistler arasında Aljazeera Tunus Ofis Şefi ve oyuncu Muhammed Murad da yer aldı
İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulan Küresel Sumud Filosunda yer alan Tunuslu aktivistler, Tunus Kartaca Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Filoda bulunan 10 Tunuslu aktivist, İstanbul'dan gelen bir uçakla havalimanına indi.
Karşılamaya katılan yüzlerce kişi, Aljazeera Tunus Ofis Şefi Lutfi Hacci ile Tunuslu oyuncu Muhammed Murad'ın da aralarında bulunduğu aktivistleri coşkuyla selamladı. Aktivistler, kendilerini karşılamaya gelenlere teşekkür etti.
Serbest bırakılan aktivistlerden, Amsterdam teknesi kaptanı Muhammed Ali Muhyiddin, havaalanında yaptığı açıklamada, 'Bizi teknelerden almaya gelen İsrail askerlerinin medyada anlatıldığı gibi güçlü ve korkusuz olmadıklarını gördük, hepsinin ne kadar zayıf ve korkak olduklarını gördük' ifadelerini kullandı.
Muhyiddin, kendisiyle beraber alıkonulan aktivistlerin kötü muameleye maruz kaldığını belirterek, 'Mağrip ülkelerinden gelen, özellikle Tunus’tan gelen aktivistler insanlık dışı muameleye maruz kaldı' dedi. Muhyiddin ayrıca, cezaevindeki Filistinlilerin koşullarına ilişkin, 'Cezaevi duvarlarına kanla yazılan veya kazılan mesajların çoğunda tutukluların isimleri ve cezaevi giriş tarihleri yazılıydı' şeklinde konuştu.
Karşılamaya gelenler, Tunus ve Filistin bayrakları ile birlikte, İsrail tarafından alıkonulan ve hâlen İsrail cezaevinde tutulan aktivistlerin fotoğraflarını taşıdı.
Haberde ayrıca, Küresel Sumud Filosu'na katılan ve İsrail tarafından uluslararası sularda alıkonulan 26 Tunusludan 10’u'nun dün İsrail’den kalkan THY uçağıyla İstanbul’a ulaştığı bilgisi yer aldı.