Kurban Bayramı'nda Ayvalık-Midilli Geçişlerinde Yoğunluk
Kurban Bayramı tatilini Ege Denizi'nde bulunan Midilli Adası'nda geçirmek isteyen tatilciler, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında yoğunluk oluşturuyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kapıya gelen tatilciler, işlemlerin tamamlanmasının ardından Midilli'ye doğru geçiş yapmaya başladı.
Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşurken, bölgedeki otoparklarda da araç yoğunluğu gözlemlendi. Tatilcilerden Ahenk Öğüt, Midilli Adası'nı ziyaret etmek için feribot beklediklerini belirtti.
Bölgedeki turizm firmalarından birinde rehberlik yapan Nevzat Turhan, Midilli'nin her bayram tatilinde büyük bir ilgi gördüğünü ifade ederek, "Midilli'nin yemekleri ve kültürünün bize yakınlığı, bu talebi artırıyor. Kapı vizesi imkanıyla Avrupa'ya komşu Yunan adalarına gitmek daha kolay hale geliyor," dedi.
Feribot seferleri düzenleyen firma sahibi Ali Jale, Ayvalık-Midilli hattında yoğunluk yaşandığını belirtti. Önceki yıllara kıyasla bir miktar düşüş gözlemlediklerini söyleyen Jale, "Bugün yaklaşık 1200 kişi Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'ndan Midilli Adası'na geçecek. Bayram boyunca toplamda 2 bin 500 kişinin geçiş yapmasını bekliyoruz. İlk seferde Ayvalık'tan 6 gemi kalkacak. Müşterileri bekletmemek için seferleri sıralı bir şekilde planlıyoruz," ifadelerini kullandı.
Kurban Bayramı tatilini Ege Denizi'ndeki Midilli Adası'nda geçirmek isteyenler, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında kuyruk oluşturdu.
Kurban Bayramı tatilini Ege Denizi'ndeki Midilli Adası'nda geçirmek isteyenler, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında kuyruk oluşturdu.