Kumluca'da 'Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek' Programıyla Okullarda Teorik ve Uygulamalı Sağlık Eğitimi

Kumluca'da program kapsamında ilkokul öğrencilerine teorik ve uygulamalı sağlık eğitimi verildi, öğrencilere sağlıklı elçi belgeleri takdim edildi.

Yayın Tarihi: 22.11.2025 17:16
Güncelleme Tarihi: 22.11.2025 17:16

Kumluca'da 'Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek' Programıyla Okullarda Teorik ve Uygulamalı Sağlık Eğitimi

Kumluca'da 'Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek' programıyla okullarda sağlık eğitimi

Kumluca Sultan Alpaslan İlkokulu'nda teorik ve uygulamalı etkinlikler düzenlendi

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" programı çerçevesinde, Kumluca'da çocuklarda sağlık okuryazarlığını artırmak ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını küçük yaşlardan itibaren kazandırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Program, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Kumluca Sultan Alpaslan İlkokulu'nda uygulandı.

Etkinliğe Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, daire amirleri, yöneticiler, öğretmenler, sağlık çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Çiftçi programın amacını şöyle özetledi: "Temel eğitim kademesindeki öğrencilere önce teorik ardından uygulamalı eğitimler verilmesi hedefleniyoruz. Çocuklara küçük yaşlardan itibaren sağlık bilinci kazandırmak, sağlıklı yaşam alışkanlıkları oluşturmak için okullarda saha faaliyetleri planlandık."

Aksu İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Çiftçi etkinlik kapsamında okul bahçesinde kurulan stantlarda çocuklara uygulamalı eğitimler verildiğini belirtti. Mehmet Çiftçi, doğru beslenme, hijyen ve hareketli yaşam gibi konularda farkındalık çalışmaları yapıldığını ve öğrencilerin edindikleri bilgileri ailelerine de aktaracaklarını ifade etti.

Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir ise "Bu programla ilkokul çağındaki çocuklara küçük yaşlardan itibaren sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı, sağlık konularındaki bilgi düzeylerini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Program kapsamında ayrıca öğrencilere sağlıklı elçi belgeleri takdim edildi ve etkinliklerin okullarda sürekliliğinin sağlanması hedeflendi.

KUMLUCA'DA ÇOCUKLARDA SAĞLIK OKURYAZARLIĞINI ARTIRMAK VE SAĞLIKLI YAŞAM ALIŞKANLIKLARINI KÜÇÜK...

KUMLUCA'DA ÇOCUKLARDA SAĞLIK OKURYAZARLIĞINI ARTIRMAK VE SAĞLIKLI YAŞAM ALIŞKANLIKLARINI KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN KAZANDIRMAK AMACIYLA ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

KUMLUCA'DA ÇOCUKLARDA SAĞLIK OKURYAZARLIĞINI ARTIRMAK VE SAĞLIKLI YAŞAM ALIŞKANLIKLARINI KÜÇÜK...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.