DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,27 -0,13%
ALTIN
5.874,61 0,56%
BITCOIN
3.727.377,89 -1,64%

Kültür Yolu Festivali'nde Güney Kore Bohça Sergisi ve "Zamana Nakşedilen Hanbok" Defilesi

Kültür Yolu Festivali'nde Kore-Türkiye Bohça Sergisi ve "Zamana Nakşedilen Hanbok" defilesi Ankara Etnografya Müzesi'nde düzenlendi; kültürel iş birliği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 20.09.2025 22:25
Güncelleme Tarihi: 20.09.2025 22:58

Kültür Yolu Festivali'nde Güney Kore Bohça Sergisi ve "Zamana Nakşedilen Hanbok" Defilesi

Kültür Yolu Festivali'nde Güney Kore etkinlikleri: Bohça sergisi ve Hanbok defilesi

Kültür Yolu Festivali kapsamında Güney Kore Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kore-Türkiye Bohça Sergisi ve "Zamana Nakşedilen Hanbok" defilesi Ankara Etnografya Müzesi'nde gerçekleştirildi. Etkinlik, iki ülke arasındaki kültürel yakınlaşmayı ve karşılıklı anlayışı öne çıkardı.

Konuşmalar ve etkinliğin mesajı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Kore ile asırlara dayanan ilişkilere işaret ederek etkinliğin iki ülke arasındaki iş birliğinin farklı alanlarda artarak süreceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Çam, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy adına etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jeong Yeondoo etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bohçanın sadece bir kumaş parçası olmadığını, gündelik yaşamda özen, saygı ve estetiği taşıyan bir gelenek olduğunu vurguladı. Jeong, iki ülkenin coğrafi uzaklığa karşın paylaştığı kültürel benzerliklerin önemine dikkat çekti ve bu tür etkinliklerin iki ülkenin birbirlerinin kültürlerini anlaması ve saygı göstermesi bakımından rol oynayacağını ifade etti.

Bohça ve Hanbok'un kültürel anlamı

Sergide yer alan bohçalar, Türkiye'de nesiller boyu değerli eşyaların korunup saklanmasında kullanılmış geleneksel bir araç olarak sunuldu. Etkinlikte bohçanın hem Kore hem de Türkiye bağlamındaki koruyucu ve estetik işlevine dikkat çekildi.

Hanbok defilesi bağlamında Jeong, Hanbok'un binlerce yıllık geleneği ile modernliği bir araya getiren bir kıyafet sistemi olduğunu, bu kıyafetlerin Kore halkının estetik anlayışını, ruhunu ve köklü geleneklerini yansıttığını belirtti. İzleyiciler defilede kıyafetlerin taşıdığı kültürel anlamı yakın olarak görme olanağı buldu.

Defile, sergi ve katılımcılar

Çam ve Jeong, müzenin geçici sergi salonunda açılan Kore-Türkiye Bohça Sergisini birlikte ziyaret etti. Ardından müzenin bahçesinde, tasarımcı Sieun You'nun yaklaşık 30 parçadan oluşan koleksiyonuyla gerçekleşen "Zamana Nakşedilen Hanbok" defilesi sahnelendi.

Etkinliğe katılanlar arasında Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi ve Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya yer aldı. Organizasyon, iki ülke arasındaki kültürel alışverişin güçlendirilmesine katkı sunmayı amaçlayan somut bir adım olarak değerlendirildi.

Kültür Yolu Festivali kapsamında, Güney Kore Büyükelçiliği tarafından, Ankara Etnografya...

Kültür Yolu Festivali kapsamında, Güney Kore Büyükelçiliği tarafından, Ankara Etnografya Müzesi'nde, Kore-Türkiye Bohça Sergisi ve "Zamana Nakşedilen Hanbok" adlı defile düzenlendi.

Kültür Yolu Festivali kapsamında, Güney Kore Büyükelçiliği tarafından, Ankara Etnografya...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı