Kula'da 19 Eylül anması
Manisa'nın Kula ilçesinde düzenlenen programla 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle gaziler ve şehitler bir arada anıldı. Etkinlikler, Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
Törenin akışı:
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından çelenk sunumu yapıldı ve günün anlam ve önemine dair konuşmayı Kıbrıs Gazisi İsmail Kara gerçekleştirdi. Tören boyunca öğrenciler, Gaziler Günü'ne özel şiirler okuyarak anmaya katkı sundu.
Şehitlik ziyareti ve dernek ziyaretleri:
Meydandaki programın tamamlanmasının ardından katılımcılar ilçe şehitliğine geçerek burada Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi ve şehitler için dualar edildi. Şehitlik ziyaretinin ardından Kula Muharip Gaziler Derneği ziyaret edildi; kortej ve ziyaretler, programın birlik ve dayanışma vurgusunu güçlendirdi.
Programın kapanışı:
Tören, gaziler ve aileleriyle STR Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı programıyla sona erdi. Etkinliğe Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Akif Büyüktolu, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Camcı, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MANİSA’NIN KULA İLÇESİNDE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN PROGRAMDA, GAZİLER VE ŞEHİTLER ANILDI.