Bist 100
10.268,58 0%
DOLAR
32,24 -0,03%
EURO
34,82 0,37%
ALTIN
2.406,34 1,05%

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Karategin Kim, nereli? Karatekin'in tarihteki gerçek hikayesi ve önemi

TRT 1 ekranlarında yayınlanan "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi" dizisi, tarihi bir hikayeyi izleyicilere aktarırken, karakterleriyle de dikkat çekiyor. Bu karakterlerden biri de Selahaddin Eyyübi'nin önce düşmanı sonra dostu ve savaşçısı olan Karategin'dir. Bu önemli karakteri canlandıran isim ise Olgun Toker'dir.

Yayın Tarihi: 01.01.2024 20:32
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 20:32

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Karategin Kim, nereli? Karatekin'in tarihteki gerçek hikayesi ve önemi

TRT 1’in yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, tarihin en büyük kumandanlarından birinin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan kurtarma mücadelesini anlatıyor. Dizide Selahaddin Eyyübi’nin yanında savaşacak olan Karategin karakterine hayat veren Olgun Toker ise izleyicilerin merakını uyandırdı. Peki Olgun Toker kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Olgun Toker’in biyografisi.

selahaddin

Olgun Toker Kimdir?

Olgun Toker, 12 Mart 1986 tarihinde Mersin'de doğmuş bir Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nde eğitimine devam etti. Karikatürist olma hayaliyle İstanbul'a gelen Toker, sonradan oyunculuk alanında kariyer yapmaya karar verdi.

Karategin Kimdir?

Kara Tegin, tarihsel bir kişilik olup, Selahaddin Eyyübi'nin en güvendiği komutanlarından biri olarak bilinir. Şirkuh'un yanında savaşan ve ardından Selahaddin Eyyübi'ye bağlılık gösteren Kara Tegin, özellikle Kudüs'ün fethinde önemli bir rol oynamıştır. Selahaddin Eyyübi'nin amcası Şirkuh'un ölümünden sonra, Kara Tegin Selahaddin Eyyübi'nin yanında yer almış ve onun en yakın dostlarından biri olmuştur. Selahaddin Eyyübi'nin ölümünden sonra da onun oğullarına sadık kalmış ve aralarındaki anlaşmazlıkları çözmeye çalışmıştır. Kara Tegin, 1200 yılında ölmüştür.

Olgun Toker'in Oyunculuk Kariyeri:

Olgun Toker'in oyunculuk kariyeri 2010 yılında "Akasya Durağı" dizisinde ufak bir rolle başlamıştır. Ardından "Saklı Hayatlar" adlı sinema filminde Can karakterini canlandırmıştır. "Kurtuluş Son Durak," "Hükümet Kadın," "Hükümet Kadın 2," "Küçük Esnaf" gibi projelerde yer almıştır. 2012-2014 yılları arasında "Karadayı" dizisinde Melih karakteriyle dikkat çekmiştir. "Benim Adım Gültepe," "Tatlı Küçük Yalancılar," "Hayat Sırları," "Bir Aile Hikayesi" gibi dizilerde rol almıştır. Son olarak 2023 yılında TRT 1'de yayınlanan "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi" dizisinde Kara Tegin karakterini canlandırmaktadır.

Özel Hayatı:

Olgun Toker, 2018 yılında oyuncu Ebru Şahin ile birliktelik yaşamıştır. Ancak çift, 2019 yılında ayrılmıştır. Olgun Toker, şu anda bekar olduğunu ve özel hayatıyla ilgili detay vermek istemediğini belirtmiştir.

Olgun Toker, 1.80 cm boyunda, 75 kg ağırlığında ve balık burcudur.

Olgun Toker'in Instagram hesabı @olguntoker adresinden takip edilebilir.