Bist 100
10.267,09 0%
DOLAR
32,3 0,09%
EURO
34,77 -0,12%
ALTIN
2.398,17 0,04%

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” Dizisindeki “Atsız” Kimdir, Nereli? Adsız Ölecek mi?

TRT 1’in yeni dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi”, Selçuklu Devleti sonrasını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alan komutan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını anlatıyor. Dizide Selahaddin Eyyübi’nin yanında savaşan “Atsız” karakterini canlandıran “Celal Al” kimdir?

Yayın Tarihi: 26.12.2023 12:28
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 12:28

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” Dizisindeki “Atsız” Kimdir, Nereli? Adsız Ölecek mi?

TRT 1’in yeni dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi”, Selçuklu Devleti’nin dağılması sonrasında ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alan komutan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını anlatıyor. Dizide Selahaddin Eyyübi’nin yanında savaşan “Atsız” karakterini canlandıran “Celal Al” kimdir? “Celal Al” biyografisi, oyunculuk kariyeri ve dizideki rolü hakkında merak edilenler haberimizde.

selahaddin

“Celal Al” Kimdir?

“Celal Al” 1982 yılında Artin'de dünya geldi.. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 2009 yılında “Geniş Aile” dizisiyle oyunculuk kariyerine başladı. Daha sonra “Kurtlar Vadisi Pusu”, “Muhteşem Yüzyıl”, “Karadayı”, “Diriliş Ertuğrul”, “Payitaht Abdülhamid”, “Mehmetçik Kut’ül Amare”, “Kuruluş Osman” gibi dizilerde rol aldı. Ayrıca “Son Mektup”, “Börü”, “Müslüm”, “Deliler Fatih’in Fermanı” gibi sinema filmlerinde de oynadı.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” Dizisindeki “Atsız” Kimdir?

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” dizisinde “Celal Al”, Selahaddin Eyyübi’nin yanında savaşan “Atsız” karakterini canlandırıyor. “Atsız”, Selahaddin Eyyübi’nin en güvendiği ve en cesur askerlerinden biridir. Dizide “Atsız”, Selahaddin Eyyübi’nin hem sırdaşı hem de koruyucusu olarak görev yapacak.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” dizisi, 2023 yılında TRT 1’de izleyiciyle buluştu.. Dizinin yapımcılığını Akli Film üstleniyor. Dizinin senaryosunu Murat Uyurkulak, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı yazıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Umut Aral oturuyor. Dizinin başrolünde Uğur Güneş, Selahaddin Eyyübi’yi canlandırıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Dilin Döğer, Doğan Bayraktar, Mehmet Ali Nuroğlu, Cihan Talay, Aytek Şayan, Nazan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan, Cemalettin Çekmece, Erdem Şenocak gibi isimler yer alıyor.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” dizisindeki “Atsız” kimdir? “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” dizisindeki “Atsız”, Selahaddin Eyyübi’nin yanında savaşan “Celal Al” tarafından canlandırılan bir karakterdir.

“Celal Al” kimdir? “Celal Al”, 1986 yılında İstanbul’da doğan bir oyuncudur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Birçok dizi ve filmde rol almıştır.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” dizisi hangi romandan uyarlandı? “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” dizisi, herhangi bir romandan uyarlanmamış, tamamen kurgusal bir hikaye anlatmaktadır.