DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,12 0,08%
ALTIN
5.959,11 -1,04%
BITCOIN
3.828.165,19 -1,11%

Küçükçekmece'de Deprem Sonrası 9 Bina Boşaltıldı

Küçükçekmece'de deprem sonrasında mühürlenen 9 bina, belediye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 25.04.2025 18:40
Güncelleme Tarihi: 25.04.2025 18:40

Küçükçekmece'de Deprem Sonrası 9 Bina Boşaltıldı

Küçükçekmece'de deprem sonrasında, riskli yapı ihbarları nedeniyle mühürlenen 9 bina, belediye ekipleri tarafından boşaltıldı. Bu binalar arasında, Fatih Mahallesi Aziz Sancar Caddesi'nde bulunan 96 daireden oluşan 3 blok da yer aldı.

Binadan tahliye edilen sakinler, duruma tepki gösterdi. Evlerinden çıkarak sahile giden bina sakini Ömer Polat, ertesi gün döndüklerinde binalarının mühürlendiğini ifade ederek, "Binayı boşaltsınlar tamam ama önce bize yer ayarlamaları lazımdı. Küçük çocuklarım var, yer bulamıyoruz." dedi.

Bina sakinlerinden Zeynep Can, yapıdaki çatlakların 1999 depreminden kaldığını belirtirken, evden çıkmalarına dair kendilerine belge verilmediğini dile getirdi. "Eşimin engelli raporu var, kalp hastası. Nereye gidelim? Arabada sabahladık." şeklinde konuştu.

Diğer bir bina sakini Bengisu Gözütok, riskin farkında oldukları için mühürlenen binadaki evlerini iki yıl önce boşalttıklarını ve durumun sağlığı için iyi olduğunu düşündüklerini aktardı. "Umarım bir an önce dönüşüme gireriz." diye ekledi.

Edinilen bilgilere göre, ilçedeki toplam 570 ihbardan 140'ının kontrolü belediye ekiplerince sağlandı. Geriye kalan ihbarların kontrolünün ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından yapılacağı ve binaların durumuna göre gerekli işlemlerin gerçekleştirileceği bildirildi.

Küçükçekmece'de deprem sonrasında riskli yapı ihbarında bulunulduğu için mühürlenen 9 bina...

Küçükçekmece'de deprem sonrasında riskli yapı ihbarında bulunulduğu için mühürlenen 9 bina, belediye ekiplerince boşaltıldı.

Küçükçekmece'de deprem sonrasında riskli yapı ihbarında bulunulduğu için mühürlenen 9 bina...

Küçükçekmece'de deprem sonrasında riskli yapı ihbarında bulunulduğu için mühürlenen 9 bina, belediye ekiplerince boşaltıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı