Konya'da narko-mercek operasyonunda ele geçen hammaddeler üretim hesabına dönüştürüldü
Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü Narko-Mercek operasyonunda, uyuşturucu madde üretiminde kullanılabileceği değerlendirilen çeşitli kimyasal ve ilaç hammaddeleri ele geçirildi.
ele geçirilen maddeler ve tahmini üretim miktarları:
Operasyonda 7 kilo 50 gram ADB-BUTİNİCA ve 5 kilo 200 gram pregabalin hammadde ile birlikte 3 kilo 110 gram eroin, 1229 adet uyuşturucu hap ve 274 gram sentetik kannabinoid (bonzai) bulundu.
Emniyetin değerlendirmesine göre, ele geçirilen 7 kilo 50 gram ADB-BUTİNİCA hammaddesinden yaklaşık 1 ton 78 kilo 500 gram bonzai, 5 kilo 200 gram pregabalin hammaddesinden ise yaklaşık 17 bin 333 adet uyuşturucu hap üretilebileceği tespit edildi.
adli süreç ve yakalamalar:
Operasyon kapsamında toplam 354 kişinin sorgulaması yapıldı; bu süreçte çeşitli uyuşturucu suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 7 aranan hükümlü yakalandı. Yakalananlar arasında, uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 14 yıl 5 ay hapis cezası bulunan Y.T. ile 2313 sayılı kanuna muhalefet suçundan kesinleşmiş 5 yıl 5 ay hapis cezası bulunan M.T. de yer aldı.
Diğer 5 kişinin ceza miktarları, uyuşturucu ticareti veya bulundurma suçlarından 1 yıl 8 ay ile 4 yıl 7 ay arasında değişen kesinleşmiş hapis cezaları olarak kaydedildi. Operasyon genelinde toplam 26 şüpheli gözaltına alındı.
Konya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.
KONYA’DA POLİS EKİPLERİNİN DÜZENLEDİĞİ NARKO-MERCEK OPERASYONUNDA, UYUŞTURUCU ÜRETİMİNDE KULLANILABİLECEK 7 KİLO 50 GRAM ADB-BUTİNİCA İLE 5 KİLO 200 GRAM PREGABALİN HAMMADDESİ ELE GEÇİRİLDİ.