DOLAR
42,92 -0,19%
EURO
50,59 0,63%
ALTIN
6.229,43 -0,96%
BITCOIN
3.808.237,98 -0,98%

Konya'da kundaklama davası: Avukat Erdoğan Varım ve arkadaşı 1 yıl 8 ay hapis

Konya'da 24 Haziran'daki kundaklama davasında avukat Erdoğan Varım ve arkadaşı Emir İner, 2 yıl hapis cezası aldı; iyi hal indirimiyle 1 yıl 8 aya düştü.

Yayın Tarihi: 26.12.2025 10:25
Güncelleme Tarihi: 26.12.2025 10:32

Konya'da kundaklama davası: Avukat Erdoğan Varım ve arkadaşı 1 yıl 8 ay hapis

Konya'da kundaklama davasında karar: 1 yıl 8 ay hapis

Olay ve soruşturma

Konya merkez Meram ilçesi Konevi Mahallesi'nde, 24 Haziran Salı sabaha karşı bir apartmanın giriş katında bulunan dairede yangın çıktı. Suriyeli ailenin yaşadığı daireden yükselen alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Polis incelemesi sonucu yangının kundaklama sonucu çıktığı belirlenince, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri olaydaki şüphelilerin olay yerinden kaçtığı aracın tespitini yaptı. Araç sahibi olarak tespit edilen Konya Barosu kayıtlı avukat Erdoğan Varım (26) ile arkadaşı Emir İner (24) gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından her iki şüpheli de adliyeye sevk edilip çıkarıldıkları mahkemece mala zarar verme suçundan tutuklandı.

Sanık ifadeleri ve iddialar

Soruşturmayı yürüten Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "yangın çıkarmak suretiyle mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından 9'ar yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede yer alan ifadesinde avukat Erdoğan Varım, kendisiyle husumet yaşayan daire sakini Mustafa Igeydi ile daha önce tanıştıklarını, aralarında dosya ücreti nedeniyle sorun yaşandığını belirttiğini aktardı.

Varım, olay günü arkadaşı Emir İner ile alkol aldıklarını, Mustafa'yı yakalatmak amacıyla evine gittiklerini, adrese ulaştıklarında ışıkların kapalı olduğunu ve pencereden baktığında içeride kimseyi görmediğini anlattı. İddianamedeki ifadesinde, cebindeki cam şişedeki dezenfektanı anlık sinirle içeri fırlattığını ve ağzındaki sigaradan düşen kıvılcımın yangına neden olmuş olabileceğini söyledi.

Bilirkişi raporu, yargılama ve karar

İddianamede yer alan bilirkişi raporuna göre, yangın sonrasında evde oluşan hasar bedeli şüphelilerce giderilmemiş, yangının kasten çıkarıldığı, binanın tahliye edildiği ve bina sakinlerinin can ile mal güvenliğinin tehlikeye atıldığı değerlendirmesi yer aldı.

Dava, Konya 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, sanıklar Erdoğan Varım ve Emir İner hakkında ayrı ayrı 2'şer yıl hapis cezası verdi. Verilen hapis cezaları, mahkeme tarafından uygulanan iyi hal indirimiyle 1 yıl 8 aya düşürüldü.

Sonuç ve süreç

Dosya kapsamında mahkemenin verdiği karar, soruşturmada tespit edilen kundaklama iddiası, bilirkişi raporunun bulguları ve sanıkların ifadeleri doğrultusunda şekillendi. Kararın temyiz ve infaz süreçleri ilgili mevzuat çerçevesinde ilerleyecektir.

KONYA'DA ARALARINDA HUSUMET BULUNAN KİŞİNİN EVİNE YANICI MADDE ATMA İDDİASIYLA TUTUKLANAN AVUKAT...

KONYA'DA ARALARINDA HUSUMET BULUNAN KİŞİNİN EVİNE YANICI MADDE ATMA İDDİASIYLA TUTUKLANAN AVUKAT VE ARKADAŞI HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SONRASI TUTUKLANAN AVUKAT VE ARKADAŞININ YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ.

KONYA'DA ARALARINDA HUSUMET BULUNAN KİŞİNİN EVİNE YANICI MADDE ATMA İDDİASIYLA TUTUKLANAN AVUKAT...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.