Konya'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla binlerce kişi bir araya geldi. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi'nin organizasyonunda gerçekleşen etkinlik, Kılıçarslan Meydanı'nda topluluk oluşturan vatandaşlarla başladı.
Meşaleler ve Filistin bayraklarıyla donanmış kalabalık, İsrail aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Kalabalık, 'Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık' ve 'katil İsrail Filistin'den defol' sözleriyle Zafer Meydanı'na kadar ilerledi.
İHH Konya Şubesi gönüllüsü Muzaffer Babür, toplanan kalabalık adına yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük zulümlerinden birine tanıklık ettiklerini dile getirdi. Babür, şöyle devam etti: 'İşgalci İsrail, tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de katliam yapmaya devam ediyor. Büyük kısmı kadın ve çocuklardan oluşan, 60 bine yakın şehit var. 125 bine yakın kişi yaralandı ve binlerce kişi hâlâ enkaz altında. Resmi rakamlara göre ise İsrail'in saldırıları nedeniyle 1 milyon 900 bin sivil en az bir kez göç etmek zorunda kaldı.'
Babür, Gazzelilere yönelik şehir içi saldırıların sürdüğüne dikkat çekerek, 'Şu anda Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. 221 gazeteci ve binden fazla sağlık çalışanı hayatını kaybetti. İsrail, 164 sağlık kuruluşunu hedef aldı ve yaklaşık 300 sağlık çalışanı hâlâ İsrail hapishanelerinde tutuluyor' ifadelerini kullandı. Babür, ayrıca, 'İsrail, gelen yardımları engelleyerek insanları açlıkla karşı karşıya bırakıyor. Güçlü adımlar atmayan İslam ülkeleri artık kınamanın ötesine geçerek tüm imkânlarını seferber etmelidir' dedi.
Konuşmanın ardından etkinlik, şehitler için yapılan dualarla sona erdi.
Konya'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüdü. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesinin organizasyonunda ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla, İsrail aleyhine slogan attı.
Konya'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüdü. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesinin organizasyonunda ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla, İsrail aleyhine slogan attı.