Konya Büyükşehir'den üreticiye sumak fidanı desteği
Konya Büyükşehir Belediyesi, Konyalı üreticilere tarımsal gelirlerini çeşitlendirme ve sürdürülebilir üretimi desteklemek amacıyla sumak fidanı desteğini genişletti.
Destek detayları
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptığı açıklamada, "Katma değeri yüksek, kuraklığa dayanıklı tarımsal ürünlerin üretilmesi için çiftçilerimize sunduğumuz destekleri her yıl çeşitlendiriyoruz. Sumak, su kısıtı olan ve eğimli arazilerde yetiştirilebilen, üreticiye ciddi gelir sağlayan kıymetli bir tıbbi-aromatik bitki. 2024 yılında 13 ilçemizde 5 bin 720 adet sumak fidanı desteklemesi yapmıştık. 2025 yılı için ise bu miktarı 19 ilçemizde 6 bin 370 fidana çıkardık. Geçen yıl ve bu yıl yaptığımız desteklerle toplam 12 bin 90 adet sumak fidanını hemşehrilerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sumak fidanı için başvuruda bulunan üreticilerimize yüzde 75 oranında destek sağlıyoruz. Amacımız, birim alandan elde edilen geliri artırmak ve çiftçimizin alternatif ürünlerle daha güçlü bir gelir yapısına kavuşmasını sağlamak. Bereketli olmasını diliyorum"
Beklentiler ve üreticilerin görüşü
Altay, sumak bitkisinin kuraklığa dayanıklı yapısının bölge koşullarına uygun olduğunu vurguladı ve desteğin önümüzdeki yıllarda da artarak süreceğini belirtti.
Destekten yararlanan üreticiler, sumakın bölge için uygun ve gelir potansiyeli yüksek olduğunu ifade ederek, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
ÜRETİCİYE SUMAK FİDANI DESTEĞİ VERİLDİ