Konuralp Antik Kenti'nde tulum sesi: 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman tarihi mekânda çaldı

Düzce'de kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti'nde 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman tulum çaldı; baba Nedim Toraman restorasyon sonrası baba-oğul konseri hayal ediyor.

Yayın Tarihi: 17.05.2026 11:11
Güncelleme Tarihi: 17.05.2026 11:15

Konuralp Antik Kenti'nde tulum sesi: 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman tarihi mekânda çaldı

Konuralp Antik Kenti'nde tulum sesi: 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman tarihi mekânda çaldı

Düzce Belediyesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, antik kentte tulum çaldı ve geleceğe dair hayalini paylaştı.

Ahmet Semih, enstrümana ilgisini babası sayesinde kazandığını belirtti: "Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum."

Provalar ve aile desteği

Provalarını araba, tarla ve Konuralp sokaklarında gerçekleştirdiklerini anlatan babası Nedim Toraman, sürecin küçük bir hediye ile başladığını aktardı. Bir tulum sanatçısı arkadaşının verdiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih'in kendini geliştirdiği, her fırsatta prova yaptığı ifade edildi. Nedim Toraman ayrıca kemençe çaldığını belirterek, "Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım." dedi.

Gelecek planları

Konuralp Antik Kenti'nde yakın zamanda başlayacak restorasyon çalışmalarına değinen aile, restorasyon tamamlandıktan sonra antik kentte baba-oğul konseri vermeyi hedefliyor. Nedim Toraman, bu atmosferde birlikte sahne paylaşma hayalinden söz ederek, "Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesinin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

DÜZCE BELEDİYESİ’NİN YÜRÜTTÜĞÜ KAZI ÇALIŞMALARIYLA GÜN YÜZÜNE ÇIKAN KONURALP ANTİK KENTİ, BU KEZ...

DÜZCE BELEDİYESİ’NİN YÜRÜTTÜĞÜ KAZI ÇALIŞMALARIYLA GÜN YÜZÜNE ÇIKAN KONURALP ANTİK KENTİ, BU KEZ TARİHİN İÇİNDEN YÜKSELEN TULUM EZGİLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI. 8 YAŞINDAKİ AHMET SEMİH TORAMAN, TARİHİ ATMOSFERDE TULUM ÇALDI, GELECEĞE DAİR EN BÜYÜK HAYALİNİ PAYLAŞTI.

KONURALP İLKOKULU ÖĞRENCİSİ 8 YAŞINDAKİ AHMET SEMİH TORAMAN DA BABASI İLE BİRLİKTE TULUM...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.