Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

KONDA son anketi açıklamayacağını söyleyip ekledi: İttifaklar nedeniyle oy hesaplamak imkansız!

KONDA Araştırma, yaptığı son anketi açıklamayacağını duyurdu. İttifaklar nedeniyle oy hesaplamanın zor olduğunu ifade eden Konda, yalnızca müşteri isteği üzerine anket yaptıklarını da ekledi.

Yayın Tarihi: 27.03.2024 15:58
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 15:58

KONDA son anketi açıklamayacağını söyleyip ekledi: İttifaklar nedeniyle oy hesaplamak imkansız!

Konda, her seçim öncesinde yaptığı “son anket” çalışmasını, bu yıl yapmayacaklarını açıkladı. Sebep olarak da “Türkiye genelinde ittifaklar nedeniyle oy hesaplamak imkansız” açıklaması yapıldı. 

31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kalırken, Konda, her seçime 3 gün kala yaptığı son anketin sonuçlarının bu yıl açıklanmayacağını duyurdu. Her seçim öncesi son Perşembe günü son anket yayımlayan Konda, bu yıl farklı bir yol izleyeceğini yazılı olarak açıkladı. Son yerel seçim anketini 1-2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiklerini kaydeden Konda, şu ifadeleri ekledi: 

"31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine Dair' başlığıyla yapılan açıklamada son anketi 1-2 Mart'ta yaptıkları belirtildi: "Yerele dair veriler 1 ay önceye ait. Türkiye genelinde ise formel ve/veya informel ittifaklar nedeniyle oy hesaplamanın imkansızlığı yüzünden seçimden önceki perşembe günü yerel seçimlere dair herhangi bir KONDA açıklaması yapılmayacaktır."

Son anketin ilk bulgularını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde paylaştıklarını kaydeden Konda, seçimden 1 ay önce yapılan bir anketin sonuçlarının paylaşmanın doğru olmayacağını ifade etti. 

Sadece müşteriler için araştırma yapıldı! 

Konda, iki ayrı büyükşehir bölgesi dahil toplam 3 araştırmanın müşteri isteği üzerine yapıldığını aktarırken, bu sonuçların teslim edildiğini de ekledi. Bu araştırmaların haklarının sadece müşterilere ait olduğunu kaydeden Konda, kamuoyuyla paylaşmanın mümkün olmadığınıda ekledi.