Köklerine yürüyen öğrenciler Kütahya'nın tarihini yerinde keşfetti

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri 'Köklerden Geleceğe' projesiyle Germiyan Sokağı'ndan Çini Müzesi'ne uzanan tarihi rotayı yerinde inceledi.

Yayın Tarihi: 23.09.2026 11:34
Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 11:34

Köklerine yürüyen öğrenciler Kütahya'nın tarihini yerinde keşfetti

gezi rotası ve amaçları:

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri, 'Köklerden Geleceğe: Kütahya Projesi' kapsamında kentin tarihi ve kültürel mirasını yerinde tanıma olanağı buldu. Gezi, gençlerin yaşadıkları çevrenin tarihsel katmanlarını görerek öğrenmesini hedefledi ve saha çalışması formatında planlandı.

saha ziyaretleri ve ziyaret edilen mekânlar:

Öğrenciler, Germiyan Sokağı, Macar Evi, Ulu Camii, Çini Müzesi, Vacidiye Medresesi ve Jeoloji Müzesi gibi kentin önemli noktalarını rehber öğretmenleri eşliğinde gezdi. Her durakta tarihi yapıların mimari özellikleri, kullanılan malzemeler ve mekânların toplumdaki yeri hakkında gözlemler yapıldı; müze ve medreselerde sergilenen eserler üzerinden kentin kültürel sürekliliği değerlendirildi.

öğrenme deneyimi ve kurum görüşü:

Gezi boyunca öğrenciler sadece taş ve binaları değil, kentin taşıdığı kültürel belleği de yerinde keşfetti. Etkinliğe rehberlik eden öğretmenler olarak Tarih Öğretmeni Feriha Özkan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hacer Horzum ve İngilizce Öğretmeni Sevgi Altun Dilek öne çıktı ve öğrencilerin sorularını cevaplayarak öğrenme sürecini destekledi. Okul Müdürü Mehmet Ali Özdemir ise 'Bu anlamlı yolculukta öğrencilerimize rehberlik eden Tarih Öğretmenimiz Feriha Özkan’a, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Hacer Horzum’a ve İngilizce Öğretmenimiz Sevgi Altun Dilek’e emekleri için gönülden teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Proje, öğrencilerin yerel tarih bilincini güçlendirmeyi ve kentin somut ve somut olmayan mirasına dair farkındalığı artırmayı amaçlayan örnek bir eğitim etkinliği olarak kayda geçti.

NAFİ GÜRAL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KÜTAHYA’NIN TARİHİ MİRASINI KEŞFETTİ

NAFİ GÜRAL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KÜTAHYA’NIN TARİHİ MİRASINI KEŞFETTİ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.