Kocasinanlı özel sporcular Down Sendromlular Türkiye Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası'nda derece elde etti

Kocasinan Belediye Spor Kulübü sporcuları, 2026 Down Sendromlular Türkiye Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle Kocasinan ve Kayseri'yi gururlandırdı.

Yayın Tarihi: 22.07.2026 12:01
Güncelleme Tarihi: 22.07.2026 12:03

Kocasinanlı özel sporcular Down Sendromlular Türkiye Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası'nda derece elde etti

Kocasinanlı özel sporcular Down Sendromlular Türkiye Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası'nda derece elde etti

Kocasinan Belediye Spor Kulübü sporcuları, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun 2026 yılı faaliyet programında yer alan Down Sendromlular Türkiye Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle Kocasinan'ın ve Kayseri'nin gururu oldu.

dereceler

Betül Solmaz, atletizm branşında gülle atmada 5.20 metrelik derecesiyle Türkiye ikincisi; disk atmada 10.48 metrelik atışıyla Türkiye üçüncüsü olarak çifte başarı elde etti.

Nisa Yıldız ise ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda masa tenisi branşında gösterdiği performansla Türkiye yedincisi oldu.

başkanın değerlendirmesi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sporcuları ve antrenörleri yürekten kutlayarak, 'Bugün bizlere büyük bir gurur yaşatan evlatlarımız, azim ve kararlılığın önünde hiçbir engelin duramayacağını bir kez daha tüm Türkiye'ye göstermiştir. Özel sporcularımızın elde ettiği bu anlamlı başarılar çok değerli ve kıymetlidir. Bu başarıların arkasında yılların emeği, büyük bir özveri, güçlü bir irade ve sarsılmaz bir inanç bulunmaktadır. Her biri bizlere umut veren, mücadele ruhuyla örnek olan sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum.' dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi'nin 'Sporun ve sporcunun dostu belediye' anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayarak, çocukların ve gençlerin her alanda gelişimi için tüm imkânların seferber edildiğini ve özellikle özel ihtiyaçlı bireylerin sporla hayata daha güçlü tutunmasının önemine dikkat çekti. 'Bugün alınan bu dereceler, doğru yatırımların ve fedakâr çalışmaların en güzel karşılığıdır,' ifadelerini kullandı.

KOCASİNAN BELEDİYE SPOR KULÜBÜ SPORCULARI, TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU'NUN 2026 YILI...

KOCASİNAN BELEDİYE SPOR KULÜBÜ SPORCULARI, TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU'NUN 2026 YILI FAALİYET PROGRAMINDA YER ALAN DOWN SENDROMLULAR TÜRKİYE ATLETİZM VE MASA TENİSİ ŞAMPİYONASI'NDA ELDE ETTİKLERİ DERECELERLE KOCASİNAN'IN VE KAYSERİ'NİN GURURU OLDU.

KOCASİNAN BELEDİYE SPOR KULÜBÜ SPORCULARI, TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU'NUN 2026 YILI...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.