TBMM'ye soru önergesi verildi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kocasinan ilçesinde bulunan Vatan Mahallesi ile Boyacı Mahallesi arasındaki bağlantı yolunun uzun süredir stabilize durumda olması nedeniyle yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yazılı olarak cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
Sorunun boyutları:
Ersoy'un önergesinde yolun mevcut durumunun özellikle yağışlı havalarda ulaşımı güçleştirdiği; yaz aylarında yoğun toz oluşumu nedeniyle çevrede yaşayan vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilendiği vurgulandı. Ayrıca stabilize zeminin bozuk yapısının trafik güvenliği açısından risk oluşturduğu, bu nedenle bölge sakini halkın mağduriyetinin giderilmesinin önem taşıdığı belirtildi.
Önerge metninde, yolun hem güvenlik hem de konfor açısından modern standartlara kavuşturulmasının gerekliliği ifade edildi. Vatandaşların ulaşımda yaşadığı aksaklıkların uzun vadeli çözümü için yolun sağlam altyapı ve üstyapı düzenlemeleriyle ele alınması gerektiği kaydedildi.
Talep edilen bilgiler ve beklentiler:
Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yolun modern standartlara göre yapılmasına yönelik herhangi bir proje veya planlamanın bulunup bulunmadığını sordu. Önerge kapsamında yolun yatırım programına alınıp alınmayacağı, ihale ve yapım sürecine ilişkin öngörülen takvim ile kısa vadede vatandaşların mağduriyetini gidermeye yönelik alınması planlanan tedbirler hakkında bilgi istendi.
Sunulan soru önergesiyle bölgede ulaşım altyapısının güçlendirilmesine dikkat çeken Ersoy, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Sosyal medya paylaşımında Ersoy, hemşerilerinin daha güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşım imkanına kavuşması için adımların netleştirilmesini talep etti: «Vatan Mahallesi ile Boyacı Mahallesi arasındaki stabilize yolun modern standartlara kavuşturulması, vatandaşlarımızın ulaşım güvenliğinin artırılması ve yolun yatırım programına alınarak yapım sürecinin takvime bağlanması amacıyla yazılı soru önergemizi sunduk.»
Önergenin Bakanlık tarafından yazılı olarak cevaplandırılması bekleniyor; cevap metninde belirtilen proje, takvim veya kısa vadeli önlemler bölge halkının mağduriyetini gidermede belirleyici olacak.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY, KAYSERİ’NİN KOCASİNAN İLÇESİNDE BULUNAN VATAN MAHALLESİ İLE BOYACI MAHALLESİ ARASINDAKİ BAĞLANTI YOLUNUN UZUN SÜREDİR STABİLİZE DURUMDA OLMASI NEDENİYLE YAŞANAN ULAŞIM SORUNLARINI TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ (TBMM) GÜNDEMİNE TAŞIDI.