Kocasinan belediyesi güneş enerjisi santralinde üretime hazırlanıyor
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediyenin tüm tesisleri, işletmeleri ve elektrikli araçlarının enerji ihtiyacını karşılayacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) çalışmalarını yerinde inceledi. Proje, Cırgalan Mahallesi nde 104 bin metrekarelik alanda kuruluyor ve yıllık üretim kapasitesi 6,4 megavat olarak planlandı.
çalışmaların durumu ve takvim
Başkan Çolakbayrakdar, panellerin imalatının son aşamada olduğunu, bundan sonraki süreçte kablolama ve diğer altyapı işlerinin tamamlanacağını belirtti. Enerji üretiminin Temmuz ayı sonları nda başlamasını hedeflediklerini söyledi.
kullanım alanları ve beklenen tasarruf
Üretilecek enerjinin tamamı belediyenin çeşitli birimlerinde kullanılacak. Bu birimler arasında sosyal tesisler, Fen İşleri Atölyesi, kırsal atölyeler, Park ve Bahçeler Atölyesi, agrega tesisi ve bitüm tesisi yer alıyor. Çolakbayrakdar, projenin belediyenin enerji ihtiyacını karşılarken önemli bir tasarruf sağlayacağını ve bu tasarrufun Kayseri halkına yeniden hizmet olarak yansıyacağını vurguladı.
gelecek hedefleri
Başkan Çolakbayrakdar, projenin Kocasinan'ı sadece hizmet üreten bir belediye olmaktan çıkarıp, enerjisini de üreten bir şehir modeline taşıyacağını ifade etti. Bir sonraki hedef olarak araç filosunu da temiz enerjiyle çalışır hale getirmeyi ve böylece hem çevresel duyarlılığı artırıp hem de tasarrufu yükseltmeyi planladıklarını söyledi. "Bu yatırımın sağlayacağı her tasarruf yeniden vatandaşımıza hizmet olarak dönecek" sözleriyle projenin ekonomik ve sosyal etkisine dikkat çekti.
KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR; KOCASİNAN BELEDİYESİ’NİN TÜM TESİSLERİ, İŞLETMELERİ VE ELEKTRİKLİ ARAÇLARININ ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK 104 BİN METREKARE ALANDA KURULAN VE 6,4 MEGAVAT ENERJİ ÜRETECEK GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ’NDEKİ (GES) ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ.