Koçarlı’da yılın ilk hububat alımı gerçekleştirildi

Aydın Koçarlı'da hububat hasadı başladı; TMO alım noktasında sezonun ilk hububat alımı yapıldı. Yetkililer üreticilerle bir araya gelerek hasat sürecini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 09.06.2026 11:10
Güncelleme Tarihi: 09.06.2026 11:14

Koçarlı’da yılın ilk hububat alımı gerçekleştirildi

Koçarlı’da yılın ilk hububat alımı gerçekleştirildi

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde hububat hasat sezonunun başlamasıyla birlikte yılın ilk hububat alımı gerçekleştirildi. Üreticiler hasat ettikleri ürünleri teslim ederken, tarım kesiminde yeni sezon beklentileri ve hasat süreçlerine ilişkin değerlendirmeler öne çıktı.

Katılımcılar ve alım noktasındaki uygulama

İlçede düzenlenen ilk alım programına Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Selli, İzmir TMO Başmüdür Vekili Sefa Kurt, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel ve Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş katıldı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım noktasında gerçekleştirilen işlemle sezona resmî başlangıç yapılmış oldu.

Üreticilerle diyalog ve beklentiler

Yetkililer, alım noktasında üreticilerin taleplerini dinleyerek hasat sürecine ilişkin yerinde değerlendirmelerde bulundu. Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Selli, yeni hasat sezonunun ilçedeki üreticiler için hayırlı olmasını dileyerek, hasat sürecinin verimli ve sorunsuz yürütülmesi için yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Yerel seviyede yapılan bu ilk alım, çiftçilerin ürünlerini pazara ulaştırma sürecinde TMO merkezlerinin rolünü ve bölgesel tarımsal tedarik zincirinin işleyişini gözler önüne seriyor. Üreticiler arasında bereketli bir sezon dilekleri öne çıkarken, alım işlemlerinin düzenli sürmesi bölge tarımı için önem taşımaya devam edecek.

AYDIN'IN KOÇARLI İLÇESİNDE HUBUBAT HASAT SEZONUNUN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE YILIN İLK HUBUBAT ALIMI...

AYDIN'IN KOÇARLI İLÇESİNDE HUBUBAT HASAT SEZONUNUN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE YILIN İLK HUBUBAT ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN, ÜRETİCİLER YENİ SEZONUN HEYECANINI YAŞADI.

AYDIN'IN KOÇARLI İLÇESİNDE HUBUBAT HASAT SEZONUNUN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE YILIN İLK HUBUBAT ALIMI...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.