DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.851.071,64 0,08%

Kocaeli'de çöken binanın enkazından 18 yaşındaki Dilara Bilir sağ çıkarıldı

Kocaeli Gebze'de çöken binanın enkazından 18 yaşındaki Dilara Bilir sağ çıkarıldı; iki kardeşin cansız bedenine ulaşıldı, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 29.10.2025 22:04
Güncelleme Tarihi: 29.10.2025 22:04

Kocaeli'de çöken binanın enkazından 18 yaşındaki Dilara Bilir sağ çıkarıldı

Kocaeli'de çöken binanın enkazından 18 yaşındaki Dilara Bilir sağ çıkarıldı

Gebze ilçesinde çöken 7 katlı binanın enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmalarında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş önemli açıklamalar yaptı. Çalışmalara profesyonellerden oluşan büyük bir ekip katılıyor.

Enkazdan çıkarılan genç ve hastane sevki

Aktaş, "Ailenin büyük çocuğu 18 yaşındaki Dilara'yı hamdolsun enkazdan sağ olarak çıkardık" dedi. Gencin genel durumunun iyi göründüğünü, bilincinin açık olduğunu ve Gebze Fatih Hastanesine sevk edildiğini belirtti.

Kayıplar ve ulaşılan cansız bedenler

Aktaş, anne ve babayla ilgili henüz bilgi olmadığını söyledi ve ekledi: "Onlarla ilgili çalışma devam ediyor ama ailenin diğer çocuğu Hayrunnisa'nın da maalesef cansız bedenine ulaşıldı. 14 yaşındaki kızımızın da maalesef cansız bedenine ulaşıldı."

Ekiplerin sabah saatlerinden bu yana sürdürdüğü çalışmalarda 12 yaşındaki Muhammet Emir ile 14 yaşındaki Hayrunnisa Bilir'in cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Aktaş, "Dolayısıyla ailenin 3 çocuğunu da çıkarmış olduk ama ikisi maalesef ölü olarak çıkarıldı. Allah rahmet eylesin. Dilara kızımıza da geçmiş olsun diyoruz. Allah'tan şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma sürecinin durumu ve tespitler

"Çocuklar aynı odadalar mıydı?" sorusu üzerine Aktaş, "3 çocuğun da aynı odadan çıkarıldığını" söyledi. Anne ve babanın farklı bir odada göründüğünü belirten Aktaş, "Yoğun çalışma devam ediyor. İnşallah çok vakit geçmeden anne babaya da ulaşacağız. Ümidimiz onlara da sağ ulaşmak. Maalesef şu anda ses yok, henüz alınmış bir ses yok ama ümidimizi kaybetmiyoruz." dedi.

Aktaş, ayrıca "Şu anki tespit ve değerlendirmelerimize göre binada 5 kişi vardı. Başka bir şahsın olduğuna ilişkin en azından şu an için tespitimiz yok." ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor; yetkililer anne ve babaya ulaşılması için umutlu olduklarını belirtiyor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çöken binada arama kurtarma çalışmalarına akşam saatlerinde de devam...

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çöken binada arama kurtarma çalışmalarına akşam saatlerinde de devam ediliyor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çöken binada arama kurtarma çalışmalarına akşam saatlerinde de devam...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı