Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir mağarada arama tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit olan 5 asker için taziye mesajı yayımladı.
Tatar, sosyal medya hesaplarından yayımladığı mesajda, "Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir mağarada yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan 19 askerden 5’inin şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.
Başbakan Ünal Üstel'den Taziye
KKTC Başbakanı Ünal Üstel de şehit olan askerler için yazılı bir mesaj yayımlayarak, daima ana vatan Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı. Üstel, mesajında, "Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyon sırasında şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun. Acımız büyük, yüreğimiz Türkiye ile birlikte." dedi.