Edremit’te yağışa rağmen cumhuriyet coşkusu

Edremit'te Cumhuriyet'in 103. yılı, yoğun yağış nedeniyle 29 Ekim'de Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde kutlandı; ödül törenleri, halk oyunları ve öğrenci etkinlikleri öne çıktı.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 15:08
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 15:11

Edremit’te yağışa rağmen cumhuriyet coşkusu

Edremit’te yağışa rağmen cumhuriyet coşkusu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Cumhuriyet'in ilanının 103. yılı, olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanan açık hava töreninin yerine alınarak Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kutlama programı, katılımcıların yoğun ilgisiyle sürdü.

törenin akışı ve katılımcılar:

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Edremit Kaymakamı Zafer Engin yaptı. Törene Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Garnizon Komutanı ve 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tarhan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile askeri ve sivil erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin başlangıç noktası olarak planlanan Şehit Hamdibey Meydanı, yağış nedeniyle kullanım dışı kalınca program iç mekâna taşındı.

gösteriler ve ödül törenleri:

Programda sahne alan halk oyunları ekibi sergilediği gösterilerle beğeni topladı; izleyiciler ekipleri alkışlarla destekledi. Kutlamalarda öğrenciler tarafından okunan şiirler ve çeşitli sanat ile spor gösterileri de yer aldı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen program, resmi konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve şiir dinletileriyle sona erdi. Etkinlik, yağışa rağmen Cumhuriyet coşkusunun paylaşıldığı, gençlerin ve yerel topluluğun katılımıyla tamamlandı.

BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE CUMHURİYET’İN İLANININ 103. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN RESMİ...

BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE CUMHURİYET’İN İLANININ 103. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN RESMİ KUTLAMA PROGRAMI, YAĞIŞLI HAVA NEDENİYLE ŞEHİT HAMDİBEY MEYDANI YERİNE ŞÜKRÜ TUNAR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.