Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,27 -0,03%
EURO
35,1 0,01%
ALTIN
2.458,16 0,17%

Kızıl Goncalar’ın Birgül'ü Sitare Akbaş Kimdir, Nereli? Birgül'ün Gerçek Hayat Hikayesi

FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar’da Birgül Tezel karakterini canlandıran Sitare Akbaş, izleyicilerin merakını uyandırdı. Peki, Sitare Akbaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Sitare Akbaş’ın biyografisi…

Yayın Tarihi: 17.12.2023 20:43
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 20:43

Kızıl Goncalar’ın Birgül'ü Sitare Akbaş Kimdir, Nereli? Birgül'ün Gerçek Hayat Hikayesi

FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, pazartesi akşamları ekranlara geliyor. Dizide, tarikatın elinden kurtulmaya çalışan bir ailenin dramı anlatılıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Bunlardan biri de Sitare Akbaş. Sitare Akbaş, dizide Birgül Tezel karakterini canlandırıyor. Peki, Sitare Akbaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Sitare Akbaş’ın biyografisi…

kızıl goncalar

Sitare Akbaş kimdir?

Sitare Akbaş, 1989 yılında Van’da doğdu. Çocukluğu ve gençliği Van’da geçti. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul’a geldi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne girdi. 2012 yılında üniversiteden mezun oldu. Aynı yıl, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda stajyer olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında ise kadrolu sanatçı oldu.

Sitare Akbaş’ın oyunculuk kariyeri

Sitare Akbaş, 2013 yılında ilk kez Karadayı dizisinde rol aldı. Dizide, Kenan İmirzalıoğlu’nun canlandırdığı Mahir’in kardeşi Ayten karakterini oynadı. Ardından, 2014 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mihrimah Sultan’ın cariyesi Zülfikar rolünde göründü. 2016 yılında ise Hayat Şarkısı dizisinde Hülya’nın arkadaşı Şebnem karakterine hayat verdi.

Sitare Akbaş, 2018 yılında ise internet dizisi Şahsiyet’te rol aldı. Dizide, Haluk Bilginer’in canlandırdığı Agah’ın kızı Nihal karakterini oynadı. Aynı yıl, Çukur dizisinde de konuk oyuncu olarak yer aldı. Dizide, Aras Bulut İynemli’nin canlandırdığı Yamaç’ın eski sevgilisi Efsun karakterini canlandırdı.

kızıl goncalar

2019 yılında ise Hekimoğlu dizisinde başrol oynadı. Dizide, Timuçin Esen’in canlandırdığı Ateş Hekimoğlu’nun ekibindeki doktorlardan Zeynep Can karakterini oynadı. Dizi, 2021 yılında final yaptı.

Sitare Akbaş’ın yeni projesi: Kızıl Goncalar

Sitare Akbaş, şimdi ise FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar’da rol alıyor. Dizide, Birgül Tezel karakterini canlandırıyor. Birgül Tezel, Naim’in kız kardeşi, Meryem’in görümcesi, Zeynep’in halasıdır. Kendine güvenen, ideallerinin peşinde, genç bir kadındır. Tarikat çemberinden erkence çıkmış, abisi Naim’le düşman, Van’dan İstanbul’a gelip öğretmenlik yapan, yengesi Meryem’i ve yeğeni Zeynep’i içtenlikle seven biridir. Modern Müslüman kadını temsil etmektedir

Sitare Akbaş’ın özel hayatı

Sitare Akbaş, 2017 yılında oyuncu Umut Kurt ile evlendi. Çift, 2019 yılında boşandı. Sitare Akbaş, şu anda bekar olduğunu ve işine odaklandığını söylüyor.

Sitare Akbaş’ın sosyal medya hesapları

kızıl goncalar

Sitare Akbaş, sosyal medyayı aktif olarak kullanan bir oyuncu. Instagram’da 1 milyon, Twitter’da 44 bin takipçisi var. Sitare Akbaş, sosyal medya hesaplarında hem iş hem de özel hayatıyla ilgili paylaşımlar yapıyor. Sitare Akbaş’ın Instagram hesabı @sitareakbas, Twitter hesabı @sitareakbas’tır.

Sitare Akbaş kaç yaşında?

Sitare Akbaş, 1989 yılında doğduğuna göre, 2023 yılında 34 yaşındadır.

Sitare Akbaş nereli?

Sitare Akbaş, Van doğumludur.

Sitare Akbaş hangi burç?

Sitare Akbaş, 23 Eylül tarihinde doğduğuna göre, terazi burcudur.

Sitare Akbaş boyu ve kilosu kaç?

Sitare Akbaş’ın boyu 1.68 m, kilosu ise 55 kg’dır.

Sitare Akbaş’ın eşi kim?

Sitare Akbaş, 2017 yılında oyuncu Umut Kurt ile evlendi. Çift, 2019 yılında boşandı. Sitare Akbaş, şu anda bekar olduğunu söylüyor.

Sitare Akbaş’ın çocuğu var mı?

Sitare Akbaş’ın çocuğu yoktur.

Sitare Akbaş’ın oynadığı diziler neler?

Sitare Akbaş, şu ana kadar Karadayı, Muhteşem Yüzyıl, Hayat Şarkısı, Şahsiyet, Çukur, Hekimoğlu ve Kızıl Goncalar dizilerinde rol almıştır.

Sitare Akbaş’ın oynadığı tiyatro oyunları neler?

Sitare Akbaş, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Kadınlar Filler ve Saireler, Kafkas Tebeşir Dairesi, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Kral Lear, Aşk-ı Memnu, Kırmızı Başlıklı Kız, Keloğlan, Külkedisi, Karagöz ve Hacivat gibi oyunlarda rol almıştır.

Sitare Akbaş’ın aldığı ödüller neler?

Sitare Akbaş, 2018 yılında Şahsiyet dizisiyle 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu (Dijital Platform) ödülünü kazanmıştır.

Sitare Akbaş’ın hayranlarına mesajı var mı?

Sitare Akbaş, hayranlarına şöyle sesleniyor: “Beni takip eden, destekleyen, sevgi gösteren herkese çok teşekkür ederim. Sizlerin varlığı benim için çok değerli. Umarım sizleri mutlu edebiliyorum. Yeni projem Kızıl Goncalar’ı izlemeyi unutmayın. Hepinizi çok seviyorum.”