Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kızıl Goncalar dizisine RTÜK’ten sansür: Yönetmen Ömür Atay ve ünlülerden sert tepki

Kızıl Goncalar dizisinin yönetmeni Ömür Atay, RTÜK’ün uyguladığı sansüre karşı çıkıyor. Dizinin oyuncuları ve ünlüler de destek veriyor.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 09:47
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 09:47

Kızıl Goncalar dizisine RTÜK’ten sansür: Yönetmen Ömür Atay ve ünlülerden sert tepki

Kızıl Goncalar dizisinin yönetmeni Ömür Atay, sansüre karşı çıkıyor: Özgür düşünce ve üretim hakkı ihlal ediliyor

Dün Ankara Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK'ün Kızıl Goncalar dizisine uyguladığı 2 kez program durdurma ve 9 milyon liralık cezayı onayladı. Dizinin yönetmeni Ömür Atay, sansüre karşı tepkisini dile getirdi.

Kızıl Goncalar dizisi sansürle karşı karşıya

Kızıl Goncalar dizisine verilen ceza, dizi sektöründe şok etkisi yarattı. RTÜK'ün kararının mahkeme tarafından onaylanmasıyla birlikte, FOX'ta yayınlanan dizinin yerini önümüzdeki hafta da RTÜK'ün belirlediği belgeseller alacak. Dizinin yönetmeni Ömür Atay, "Bu gece yayın yok. Sektörden sansüre karşı çıkan neredeyse kimse yok. Özgür düşünce ve üretim hakkı ihlal ediliyor. Biz setteyiz. Hikayemizi anlatmaya ve çekmeye devam ediyoruz. Seyircilerimize selam olsun" mesajını paylaştı.

Dizinin oyuncuları ve ünlülerden sansüre destek

Dizinin Sadi Hüdayi karakterini canlandıran Erkan Avcı, "Kafamızı çevirip, gözümüzü kulağımızı kapatınca tüm bu zulüm, suistimal, istismar, haksızlık ve hukuksuzluk bir anda yok olsaydı! Çok güzel olmaz mıydı! Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar! Bazıları zaten hikaye..." mesajını yayınladı.

Kızıl Goncalar dizisine getirilen yasağa Mustafa Sandal da "Sansüre hayır... Kızıl Goncalar 100. yılında hedefleri bu kadar büyük olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sansür yakışmaz" mesajıyla tepki gösterdi. Yargı dizisinin başrol oyuncuları Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu ve yönetmeni Ali Bilgin ile birlikte Nazan Kesal ve Reha Özcan gibi ünlü isimler de sansüre karşı durdu.