Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,18 -0,22%
EURO
34,72 -0,32%
ALTIN
2.436,28 0,66%

Kızıl Goncalar dizisi uyarlama mı, gerçek hikaye mi? Dizinin konusu ve oyuncuları

FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, izleyicilerin ilgisini çekiyor. Dizinin konusu ve oyuncuları merak ediliyor. Peki, Kızıl Goncalar dizisi gerçek mi? Dizinin senaryosu nereden esinleniyor? İşte Kızıl Goncalar dizisi hakkında bilmeniz gerekenler…

Yayın Tarihi: 18.12.2023 13:51
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 13:51

Kızıl Goncalar dizisi uyarlama mı, gerçek hikaye mi? Dizinin konusu ve oyuncuları

FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, pazartesi akşamları ekranlara geliyor. Dizide, bir tarikatın elinden kurtulmaya çalışan bir ailenin dramı anlatılıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Bunlardan biri de Özcan Deniz. Özcan Deniz, dizide Levent karakterini canlandırıyor. Levent, seküler bir Atatürkçü olan, kızını tarikattan kurtarmaya çalışan bir babadır. Özcan Deniz, dizideki rolü için şöyle konuşuyor: “Levent, çok zor bir karakter. Hem kızını hem de kendini kurtarmaya çalışıyor. Bu yüzden çok duygusal ve çok güçlü bir karakter. Ben de bu karaktere hayat vermek için elimden geleni yapıyorum.”

Kızıl Goncalar dizisinin diğer oyuncuları

Kızıl Goncalar dizisinin diğer önemli oyuncularından biri de Özgü Namal. Özgü Namal, dizide Meryem karakterini canlandırıyor. Meryem, tarikatın elinde büyümüş, kızını da tarikata vermek zorunda kalmış, sonradan pişman olmuş bir annedir. Özgü Namal, dizideki rolü için şöyle diyor: “Meryem, çok acı çekmiş, çok mücadele etmiş bir kadın. Kızını kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır. Bu yüzden çok cesur ve çok fedakar bir karakter. Ben de bu karaktere saygı duyuyorum ve onu en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyorum.”

Dizinin diğer oyuncuları ise şöyle:

Kızıl Goncalar dizisindeki karakterler ve oyuncu kadrosu şu şekildedir:

- Müyesser (Asiye Dinçsoy)

- Cüneyt (Mert Yazıcıoğlu)

- Naim (Mert Turak)

- Beste (Hazal Türesan)

- Suavi Alkanlı (Şerif Erol)

- Zeynep (Mina Demirtaş)

- Hande (Duygu Sarışın)

- Seçkin (Tuğrul Tülek)

- Feyza (Zehra Kelleci)

- Birgül (Sitare Akbaş)

- Başhekim (Hamdi Alkan)

- Mira (Esma Yılmaz)

- Arif (Yakup Turgut)

- Esra (Mısra Tüfek)

- İdris (Gürhan Elmalıoğlu)

- Can (Can Aslantuğ)

Kızıl Goncalar dizisi gerçek mi, uyarlama mı?

Kızıl Goncalar dizisinin merak edilen bir diğer konu ise, dizinin gerçek bir hayat hikayesinden esinlenip esinlenmediği. Dizinin senaryosunu yazan Şükrü Necati Şahin, bu konuda net bir açıklama yapmamıştır. Ancak dizinin konusunun, Türkiye’de yaşanan tarikat sorununa dikkat çekmek için yazıldığı söylenebilir. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut ise, dizinin gerçekçi bir dizi olduğunu, izleyicilerin kendilerinden bir şeyler bulabileceğini belirtmiştir.

Kızıl Goncalar dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Kızıl Goncalar hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?

Kızıl Goncalar dizisi, her pazartesi akşamı saat 20.00’de FOX TV’de yayınlanıyor.

Kızıl Goncalar dizisi kaç bölüm olacak? Kızıl Goncalar dizisi ne zaman final yapacak?

Kızıl Goncalar dizisinin kaç bölüm olacağı ve ne zaman final yapacağı henüz belli değil. Ancak dizinin reytingleri oldukça iyi olduğu için, uzun soluklu bir dizi olması bekleniyor.

Kızıl Goncalar dizisi nerede çekiliyor? Kızıl Goncalar çekim yeri merak edildi!

Kızıl Goncalar dizisinin çekimleri, İstanbul ve Van’da yapılıyor. Dizinin bazı sahneleri, Van’ın Erciş ilçesindeki bir köyde gerçekleşmektedir.