Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kızıl Goncalar dizisi RTÜK’le yargıda karşı karşıya!

Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrolünde olduğu Kızıl Goncalar dizisi, RTÜK’ün verdiği iki kez yayın durdurma cezasını iptal ettirmek için yargıya gidiyor. Dizi, Fatih’teki çekim mekanlarını Beykoz Kundura Fabrikası’na taşıdı.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 09:43
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 09:57

Kızıl Goncalar dizisi RTÜK’le yargıda karşı karşıya!

Yayın durdurma cezası gelen Kızıl Goncalar dizisi'nin yeni bölümü ne zaman yayınlanacak?

Kızıl Goncalar dizisinin yapımcısı Gold Film, RTÜK’ten aldığı iki kez yayın durdurma cezasını yargıya taşıyor. Dizi, Fatih’teki çekim mekanlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Dizinin başka bir sorunu da çekim mekanlarıyla ilgiliydi. Dizinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı iki mekanında çekim yapma izinleri, ücretleri ödenmesine rağmen iptal edilmişti. Bu durum üzerine dizinin Fatih’teki mekanları Beykoz Kundura Fabrikası’na nakledildi. Dizinin çekimleri yılbaşı tatili dışında devam ediyor. Dizinin üçüncü bölümü 8 Ocak Pazartesi akşamı ekrana gelecek.

Kızıl Goncalar dizisi'nin çekim izinleri iptal edildilmişti

Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi, ikinci bölümüyle izleyici karşısına çıkmıştı. FOX TV’de yayınlanan dizi, bazı kesimlerin organize şikayetleri üzerine RTÜK’ün hedefi olmuştu. RTÜK, yaptığı toplantıda diziyi hem para cezasına, hem de iki kez yayın durdurma cezasına çarptırmıştı. Yayıncı kuruluş, kararın kendilerine ulaşmasının ardından yarın bölge idare mahkemesine başvurarak RTÜK’ün kararını iptal ettirmeye çalışacak.