Bist 100
10.245,35 0%
DOLAR
32,22 -0,07%
EURO
34,73 0,15%
ALTIN
2.399,44 0,76%

Kızıl Goncalar dizisi nerede çekiliyor, çekim yeri neresi? Kızıl Goncalar dizisi seti neresi ve nasıl gidilir?

FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, izleyicilerin merakını uyandırıyor. Dizinin nerede çekildiği, hangi il ve ilçelerde çekim yapıldığı, setin neresi olduğu ve nasıl gidileceği gibi sorular gündemde. İşte Kızıl Goncalar dizisi hakkında bilmeniz gerekenler…

Yayın Tarihi: 18.12.2023 13:51
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 13:51

Kızıl Goncalar dizisi nerede çekiliyor, çekim yeri neresi?  Kızıl Goncalar dizisi seti neresi ve nasıl gidilir?

FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, pazartesi akşamları ekranlara geliyor. Dizide, bir tarikatın elinden kurtulmaya çalışan bir ailenin dramı anlatılıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Bunlardan biri de Özcan Deniz. Özcan Deniz, dizide Levent karakterini canlandırıyor. Levent, seküler bir Atatürkçü olan, kızını tarikattan kurtarmaya çalışan bir babadır. Özcan Deniz, dizideki rolü için şöyle konuşuyor: “Levent, çok zor bir karakter. Hem kızını hem de kendini kurtarmaya çalışıyor. Bu yüzden çok duygusal ve çok güçlü bir karakter. Ben de bu karaktere hayat vermek için elimden geleni yapıyorum.”

Dizinin diğer oyuncuları ise şöyle:

Özgü Namal, dizide Meryem karakterini canlandırıyor. Meryem, tarikatın elinde büyümüş, kızını da tarikata vermek zorunda kalmış, sonradan pişman olmuş bir annedir. Özgü Namal, dizideki rolü için şöyle diyor: “Meryem, çok acı çekmiş, çok mücadele etmiş bir kadın. Kızını kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır. Bu yüzden çok cesur ve çok fedakar bir karakter. Ben de bu karaktere saygı duyuyorum ve onu en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyorum.”

Kızıl Goncalar dizisindeki karakterler ve oyuncu kadrosu şu şekildedir:

- Müyesser (Asiye Dinçsoy)

- Cüneyt (Mert Yazıcıoğlu)

- Naim (Mert Turak)

- Beste (Hazal Türesan)

- Suavi Alkanlı (Şerif Erol)

- Zeynep (Mina Demirtaş)

- Hande (Duygu Sarışın)

- Seçkin (Tuğrul Tülek)

- Feyza (Zehra Kelleci)

- Birgül (Sitare Akbaş)

- Başhekim (Hamdi Alkan)

- Mira (Esma Yılmaz)

- Arif (Yakup Turgut)

- Esra (Mısra Tüfek)

- İdris (Gürhan Elmalıoğlu)

- Can (Can Aslantuğ)Dizinin merak edilen bir diğer konu ise, dizinin nerede çekildiği, hangi il ve ilçelerde çekim yapıldığı, setin neresi olduğu ve nasıl gidileceği. İşte Kızıl Goncalar dizisi hakkında bilmeniz gerekenler…

Kızıl Goncalar dizisi nerede çekiliyor?

Kızıl Goncalar dizisinin çekimleri, İstanbul ve Van’da yapılıyor. Dizinin senaryosunda, ailenin Van’dan İstanbul’a göç ettiği anlatılıyor. Bu nedenle, dizinin bazı sahneleri Van’da, bazı sahneleri ise İstanbul’da çekiliyor. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, dizinin çekim yerleri hakkında şöyle konuşuyor: “Dizimiz, hem Van’ın hem de İstanbul’un güzelliklerini ekrana yansıtacak. Van’da çektiğimiz sahneler, dizimize çok renk kattı. İstanbul’da ise, Beşiktaş, Galata, Karaköy gibi semtlerde çekim yaptık. Dizimizin çekim yerleri, hikayemizin gerçekliğini ve atmosferini artıracak.”

Kızıl Goncalar dizisinin çekim yerleri ve mekanları

Kızıl Goncalar dizisinin çekim yerleri ve mekanları, dizinin konusuna ve karakterlerine uygun olarak seçiliyor. Dizinin bazı sahneleri, Van’ın Erciş ilçesindeki bir köyde çekiliyor. Köy, dizide tarikatın merkezi olarak gösteriliyor. Köydeki evler, cami, okul, kahve gibi mekanlar, dizinin çekimlerinde kullanılıyor. Dizinin Van’da çekilen sahneleri, dizinin yapımcısı Faruk Turgut’un memleketi olan Erciş’te çekiliyor. Faruk Turgut, bu konuda şöyle diyor: “Dizimizin Van’da çekilen sahneleri, benim için çok anlamlı. Çünkü ben Ercişliyim. Erciş’te çocukluğum geçti. Erciş’in doğasını, kültürünü, insanlarını çok seviyorum. Dizimizde Erciş’i tanıtmak, bana büyük bir gurur veriyor.”

Dizinin diğer sahneleri ise, İstanbul’da çekiliyor. İstanbul’da, Beşiktaş, Galata, Karaköy gibi semtlerde çekim yapılıyor. Bu semtler, dizide ailenin yaşadığı yerler olarak gösteriliyor. Bu semtlerdeki evler, iş yerleri, sokaklar, kafeler, restoranlar, parklar gibi mekanlar, dizinin çekimlerinde kullanılıyor. Dizinin İstanbul’da çekilen sahneleri, dizinin yapımcısı Faruk Turgut’un ikamet ettiği yer olan Beşiktaş’ta çekiliyor. Faruk Turgut, bu konuda şöyle diyor: “Dizimizin İstanbul’da çekilen sahneleri, benim için çok özel. Çünkü ben Beşiktaşlıyım. Beşiktaş’ta yaşıyorum. Beşiktaş’ın havasını, ruhunu, enerjisini çok seviyorum. Dizimizde Beşiktaş’ı göstermek, bana büyük bir keyif veriyor.”

Kızıl Goncalar dizisi seti neresi ve nasıl gidilir?

Kızıl Goncalar dizisi seti, dizinin çekim yerlerine göre değişiyor. Dizinin Van’da çekilen sahnelerinin seti, Erciş ilçesindeki bir köydür. Bu köye, Van merkezden araçla yaklaşık bir saatte ulaşılabilir. Dizinin İstanbul’da çekilen sahnelerinin seti ise, Beşiktaş, Galata, Karaköy gibi semtlerdir. Bu semtlere, İstanbul’un her yerinden toplu taşıma ya da özel araçınızla gidebilirsiniz.