Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde 'Bilim Kafe' Etkinliği
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda düzenlenen "Kırşehir'deki Tarım Uygulamaları" başlıklı etkinlik, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.
Tarım Uygulamaları ve Projeler
Etkinlikte, KAEÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Çınar, Kırşehir'de gerçekleştirilen projeler ile tarımsal uygulamaların çiftçilere nasıl destek sağladığını anlattı. Çınar, özellikle yem bitkileri, ceviz üretimi ve jeotermal seracılık faaliyetlerinin Kırşehir'in tarım alanındaki gelişmesine öncülük ettiğini vurguladı.
İklim Değişikliği ve Üretim Planlaması
Çınar, bölgedeki aşırı soğuklar ve donun tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini belirterek, Orta Anadolu'nun kuraklık ve az yağış gibi iklim şartlarından fazlaca etkilendiğini ifade etti. Bu şartların ekim ve hasat süreçlerini değiştirebildiğini, dolayısıyla etkili bir tarımsal üretim planlamasının önemini vurguladı.
Çiftçi Danışma Hattı
KAEÜ'nün yakın dönemde faaliyete geçirdiği "Çiftçi Danışma Hattı" ile üreticilere akademik bilgi ve çözümlerin doğrudan ulaştırılmasının hedeflendiği paylaşıldı. Çınar, Kırşehir ve çevre illerden gelen soruların haftada 5-6 kez olduğunu ve bu sorulara aranmadığına değindi.
Etkinliğin Katılımcıları
Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Bülent Zafer Taş'ın da katıldığı etkinlikte, akademisyenler, çeşitli kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından gelen katılımcılar, etkinliğin sonunda soruların cevaplandırılmasıyla bilgi alışverişinde bulundular.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda "Kırşehir'deki Tarım Uygulamaları" başlıklı etkinlik düzenlendi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda "Kırşehir'deki Tarım Uygulamaları" başlıklı etkinlik düzenlendi.