Kırşehir'de 38. Ahilik Haftası'nda Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması
Kırşehir'de düzenlenen 38. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirildi. Jüri üyeleri ve il protokolü, yöresel yemek, hamur işleri ve tatlılardan oluşan sunumları tadarak değerlendirme yaptı.
Yarışma sonuçları
Yarışmada Yöresel yemek, hamur işleri ve tatlılar kategorisinde Şengül Seyfeli hazırladığı Kırşehir çirleme ile birinci olurken, Ahi sofrası kategorisinde Ayşe Bıçakçı hazırladığı Ahi dürümü ile birinciliği kazandı.
Katılım ve ödüller
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, yarışmaya 32 kişinin katıldığını ve birincilere 4, ikincilere 3, üçüncülere 2 çeyrek altın verildiğini bildirdi.
Yetkililerin değerlendirmesi
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, yemekleri hazırlayanlara ve tadım yapan jüriye teşekkür ederek, yarışmanın Kırşehir için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Demiryürek, hazırlanan yemeklerde Ahilik kültürünün temel prensipleri olan kalite, ahlak, doğru ve dürüst çalışma ile üretim anlayışının görüldüğünü belirtti.
Bahamettin Öztürk ayrıca, emek veren ve yarışmaya katılan herkesin gönüllerin birincisi olduğunu kaydetti.
Kırşehir'de 38. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında "Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi. Cacabey Meydanı'ndaki yarışmada, yöresel yemek, hamur işleri ve tatlılar ile Ahi sofrasındaki lezzetler hazırlandı. Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek (sağ 4) ve protokol üyeleri de etkinliğe katıldı.