DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
50,18 -0,1%
ALTIN
5.920,98 -0,04%
BITCOIN
3.736.138,71 0,16%

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'ne 4 İl Daha Eklendi

Kayseri, Afyonkarahisar, Kütahya ve Karabük, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'ne dahil edildi; proje için 75 milyon dolar ek bütçe sağlandı.

Yayın Tarihi: 14.03.2025 20:40
Güncelleme Tarihi: 14.03.2025 20:40

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'ne 4 İl Daha Eklendi

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamına Kayseri, Afyonkarahisar, Kütahya ve Karabük illeri de dahil edildi. Bu doğrultuda, projeye 75 milyon dolar ek bütçe sağlandığı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, sürdürülebilir tarımsal üretim için desteklerin artarak devam ettiği ifade edildi. Bu kapsamda, proje alanı 8 ilden 12 ile genişletildi.

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) kredisi ile daha önce Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bartın, Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerinde yürütülen projeye yeni eklenen illerle birlikte, mevcut bütçeye 75 milyon avro olan proje bütçesine ilave olarak 75 milyon dolar daha katkıda bulunulmuş oldu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı