Kırklareli genelinde üretim ve gıda güvenliği çalışmaları yoğunlaştı
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerinin teknik personeli, gıda güvenliğini sağlamak ve tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla sahada düzenli uygulamalar yürütüyor. Çalışmalar, hem tüketici sağlığını korumaya hem de üretim verimliliğini artırmaya yönelik olarak planlı denetim ve eğitim faaliyetlerini kapsıyor.
Babaeski'de gıda işletmelerine mevzuata uygun denetimler
Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından ilçede faaliyet gösteren gıda işletmelerinde düzenli denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde hijyen, ürünlerin saklama şartları, etiket bilgileri ve mevzuata uygunluk kontrol edilerek işletmelere gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Bu denetimler, gıda kaynaklı risklerin azaltılması ve tüketici güveninin korunması açısından önem taşıyor.
Kaliteli kaba yem üretimi eğitimi İnece ve Paşayeri'nde verildi
2026 yılı İl Yayım ve Eğitim Faaliyetleri kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince İnece Beldesi ile Paşayeri köyünde çiftçilere yönelik Kaliteli Kaba Yem Üretiminin Artırılması başlıklı eğitim programı düzenlendi. Eğitimlerde hayvancılıkta verimliliğin artırılması hedefiyle kaliteli kaba yem üretiminin önemi, doğru ekim teknikleri ve bakım süreçleri hakkında üreticilere uygulamaya dönük bilgiler aktarıldı.
Kofçaz'da kanola ekiliş alanlarında arazi kontrolleri
Kofçaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından ilçedeki kanola ekiliş alanlarında arazi kontrolleri gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde fenolojik gözlemler yapılarak ürün gelişimi yerinde değerlendirildi ve ekiliş alanlarının mevcut durumu hakkında tespitlerde bulunuldu. Bu tür arazi kontrolleri, ürün takip ve müdahale planlarının doğru zamanlamayla uygulanabilmesi için temel veri sağlıyor.
Genel olarak yürütülen denetim ve eğitim faaliyetleri, Kırklareli'de gıda güvenliğini güçlendirmeye ve tarımsal üretimde sürdürülebilir verim artışına katkı sunmayı amaçlıyor.
KIRKLARELİ’NDE ÜRETİM VE GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN DENETİMLER SÜRÜYOR