Kırıkkale’de Delice ilçesinde 600 tonluk saman balyası yangını sürüyor
Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Çerikli beldesinde, besicilik yapan Muhittin Demirtaş'a ait mandıranın yanında bulunan saman balyalarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve AFAD ekibi sevk edildi.
Yerel ekiplerin çalışmalarıyla yangına müdahale devam ediyor. Olay yerindeki yetkililer, bölgede toplam yaklaşık 600 ton saman balyasının bulunduğunu ve söndürme çalışmalarının yoğun biçimde sürdüğünü bildiriyor.
Müdahale ve zorluklar
Saman balyası yangınları, yoğun yanıcı madde nedeniyle söndürme açısından özel zorluklar oluşturur. Ekipler genellikle öncelikle yangının çevreye sıçramasını engelleyecek tedbirler alırken, balyaların iç kısımlarına nüfuz eden kızgınlığın tamamen söndürülmesi için soğutma ve söndürme operasyonlarını derinlemesine sürdürürler. Bu süreç, ekipman, su kaynağı ve zaman gerektirir.
Olay yerinde güvenlik ve koordinasyon amacıyla jandarma ve AFAD ekiplerinin bulunması, hem müdahale faaliyetlerinin düzenlenmesi hem de çevredeki kişilerin uzaklaştırılması açısından önem taşıyor. Yetkililer, yangının kesin nedenine ilişkin araştırmanın sürdüğünü belirtiyor.
Gelişmelerle ilgili resmi açıklamalar ve yangın söndürme çalışmalarının durumu takip edilmeye devam edecektir.