Kırıkkale'de taşkınla mücadele sürüyor
Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, kent genelinde etkili olan aşırı yağış sonrası meydana gelen su taşkınlarına karşı ekiplerin tüm imkanlarıyla sahada aralıksız çalışma yürüttüğünü bildirdi. Önal, yaşanan olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.
Ekip ve araç kapasitesi
İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile yürütülen çalışmalarda, 5 araç, 15 personel ve 5 dalgıç motor ile su tahliye çalışmalarına devam edildiği ifade edildi. Başkan Önal, ayrıca şu ekip ve araç dağılımını paylaştı:
2 büyük loder kepçe, 2 greyder, 6 kepçe, 3 vidanjör, 3 ranger pick-up, 2 Athego kamyon, 3 transit pick-up ve toplam 65 personel sahada görev yapıyor.
Çalışmaların seyri ve teknik notlar
Yağışın hafiflemesiyle birlikte kolektörlerin rahatlamaya başladığı ve bunun su birikimlerinin azalmasını desteklediği bildirildi. Ekipler ayrıca su tahliyesi, kanal temizliği ve arıza müdahalelerini sürdürüyor. Organizasyon, önceliklendirilmiş risk noktalarında hızlı müdahale ve koordinasyon üzerine kurgulanmış durumda.
Başkan Önal, çalışmaların şehir genelinde kesintisiz devam ettiğini vurgulayarak, vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları çağrısında bulundu.
KIRIKKALE’DE ETKİLİ OLAN AŞIRI YAĞIŞ NEDENİYLE MEYDANA GELEN SU TAŞKINLARI VE OLUMSUZLUKLARA KARŞI BELEDİYE EKİPLERİ SAHADAKİ ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.