Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,22 0%
EURO
35 -0,07%
ALTIN
2.497,27 0,36%

Kireçlenme artık korkulu rüya değil! Kök hücre tedavisi ile ağrısız ve ameliyatsız çözüm, kireçlenmeye çare oluyor!

Kök hücre tedavisi, hasar görmüş dokuları yenileyebilen özel hücrelerin kullanılmasıyla yapılan bir tedavi yöntemidir. Peki kök hücre tedavisi kireçlenmeye iyi gelir mi? Kök hücre tedavisi kesin çözüm mü? Cevaplar ve daha fazlası içeriğimizde...

Yayın Tarihi: 19.01.2024 16:33
Güncelleme Tarihi: 19.01.2024 16:33

Kireçlenme artık korkulu rüya değil! Kök hücre tedavisi ile ağrısız ve ameliyatsız çözüm, kireçlenmeye çare oluyor!

Kök hücre tedavisi kireçlenmeye çare oluyor. Kireçlenme, eklemlerde ağrı ve hareket kısıtlılığına neden olan bir hastalıktır. Yaşlanma, fazla kilo, travma gibi faktörlerle ortaya çıkar. Kök hücre tedavisi, kıkırdak dokusunu yenileyerek, kireçlenmenin belirtilerini azaltır ve eklem fonksiyonunu korur. Kök hücre tedavisi, hastanın kendi dokusundan elde edilen kök hücrelerin, hasarlı bölgeye enjekte edilmesiyle yapılır. Peki kök hücre tedavisi tehlikeli midir, nasıl uygulanır ve ne kadar sürede etkisini gösterir? İşte detaylar...

KİREÇLENME NEDİR, NEDEN OLUR?

Kireçlenme, eklemlerde bulunan kıkırdak dokusunun aşınması ve yıpranması sonucu oluşan bir hastalıktır. Kıkırdak dokusu, eklemlerin hareketini kolaylaştıran ve sürtünmeyi azaltan bir yapıdır. Kireçlenme, kıkırdak dokusunun azalması veya kaybolmasıyla eklemlerde ağrı, şişlik, hareket kısıtlılığı ve şekil bozukluğu gibi belirtiler ortaya çıkarır. 

kireçlenme

Kireçlenme, yaşlanma, genetik yatkınlık, fazla kilo, travma, enfeksiyon, romatizmal hastalıklar gibi faktörlerle ortaya çıkabilir. Kireçlenme en sık diz, kalça, omuz, el ve boyun eklemlerinde görülür.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ KİREÇLENMEYE İYİ GELİR Mİ?

Kök hücre tedavisi, hasar görmüş dokuları yenileyebilen özel hücrelerin kullanılmasıyla yapılan bir tedavi yöntemidir. Kök hücreler, vücuttaki diğer hücrelere farklılaşabilen, çoğalabilen ve kendilerini yenileyebilen hücrelerdir. Kök hücreler, kemik iliği, yağ dokusu, kordon kanı, göbek kordonu gibi kaynaklardan elde edilebilir. Kök hücre tedavisi, kireçlenmede kıkırdak dokusunun yenilenmesini ve onarılmasını sağlayarak, eklem ağrısını azaltır, hareket kabiliyetini artırır ve yaşam kalitesini yükseltir. Kök hücre tedavisi, kireçlenmenin ilerlemesini yavaşlatır ve protez ameliyatına gerek kalmadan eklem fonksiyonunu korur.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

Kök hücre tedavisi, hastanın kendi dokusundan elde edilen kök hücrelerin, hasarlı bölgeye enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Kök hücreler, genellikle hastanın kalça kemiğinden veya karın bölgesinden alınır. Alınan dokular, özel bir işlemden geçirilerek kök hücreler ayrıştırılır ve konsantre edilir. 

kök hücre

Daha sonra kök hücreler, iğne yardımıyla kireçlenmiş eklem içine veya çevresine enjekte edilir. Kök hücre tedavisi, genellikle 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. Kök hücre tedavisi, ameliyatsız, anestezisiz, ağrısız ve komplikasyonsuz bir işlemdir. Hastalar, işlem sonrası hemen günlük hayatlarına dönebilirler.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ NE KADAR SÜREDE ETKİSİNİ GÖSTERİR?

Kök hücre tedavisi, uygulandığı andan itibaren kollajen dokuda iyileşme etkisini başlatır. Kök hücre tedavisinin etkisi, kişiden kişiye değişmekle beraber, ikinci seanstan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Kök hücre tedavisinin etkisi, 12 aya kadar devam eder. Kök hücre tedavisinin etkisini artırmak için, hastaların doktorun önerilerine uyması, sağlıklı beslenmesi, egzersiz yapması ve sigara içmemesi gerekir.

kök hücre tedavisi

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ TEHLİKELİ Mİ?

Kök hücre tedavisi, hastanın kendi dokusundan elde edilen kök hücrelerin kullanılmasıyla yapıldığı için, herhangi bir yan etki, alerjik reaksiyon veya reddetme riski taşımaz. Kök hücre tedavisi, güvenli ve etkili bir tedavi yöntemidir. Ancak, kök hücre tedavisi, her hastaya uygun bir tedavi değildir. Kök hücre tedavisi, bağışıklık sistemi zayıf olanlar, aktif iltihaplı eklem hastalığı olanlar, kanama riski olanlar, kanser hastaları ve çok ileri yaşlı hastalar için uygun değildir. Kök hücre tedavisi, hekimin muayenesi ve değerlendirmesi sonucunda uygun görülen hastalara uygulanmalıdır.