Bist 100
10.205,71 0%
DOLAR
32,26 0,07%
EURO
34,77 -0,03%
ALTIN
2.388 -0,39%

Kiracılar destek ödemesini almayı unutmasın! 81 ilde de geçerli

Devletten kiracılara büyük destek geldi! 6 bin lira, 7 bin lira, 9 bin lira ve 11 bin liraya kadar kira desteği verileceği duyurulurken, şartlar ve detaylar da netleşti. İşte kira desteğine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 26.04.2024 17:49
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 17:49

Kiracılar destek ödemesini almayı unutmasın! 81 ilde de geçerli

Kiracılara müjde! Artık yüklü kira masrafını tek başınıza ödemeyeceksiniz… Çünkü devlet desteği geldi! 81 ilde başlayan kira desteği kapsamında ihtiyacı olan tüm vatandaşlara 11 bin lira, 9 bin lira, 7 bin 500 lira ve 6 bin lira para yardımı verilecek! İşte detaylar… 

Kiracılar için devlet desteği artık başladı! Enflasyonun hızla arttığı ve giderlerin çoğaldığı bugünlerde devlet, ihtiyacı olanlar için kira desteğini başlattı. e-Devlet üzerinden başvuru ekranını da açan devlet, bu kapsamda ihtiyacı olanların başvuru yapabilecekleri kanalları da açıkladı. Peki, devletin aylık kira desteğinden nasıl faydalanılır? Kimler kira desteği alabilir? Kira desteği 12 boyunca veriliyor mu? İşte merak edilen her şey! 

Kentsel dönüşüm yaptırana kira desteği verilecek! 

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 11 ilde büyük yıkım meydana gelmişti. 50 binden fazla indanın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkılırken, insanlar evsiz kaldı. Bu süreçte ise hızla yeni deprem konutları yapılmaya başlamış, insanlar da konteynerlere yerleştirilmişti. Konteynerlerde kalamayanlara ise devlet kira desteği başlatmıştı. İlk etapta deprem bölgesinde başlatılan kira desteği, daha sonra kentsel dönüşüm yapılan tüm illere yayıldı. Böylelikle de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yükselen kiralara karşın destek ödemesi yapılmaya başlandı. 

Kira destek ödemeleri kentsel dönüşüme evini verenler için 81 ilde verilmeye başlandı. Bu kapsamda evlerini depreme dayanıklı hale getirmek için ustalara teslim edenlere, aylık kira destekleri veriliyor. İllerin kategorilendirildiği kira desteklerinde 5 bin 500 TL ile 11 bin lira arasında kira desteği ödenmeye başladı. 

kira desteği

Kira desteği 12 ay boyunca veriliyor mu? 

Kentsel dönüşüm kapsamında evinden ayrılanlara verilen kira desteği yalnızca bir defaya mahsus ödeniyor. Tek seferde ödenen tutar ise evini kentsel dönüşüme verdikten sonra kiracı konumuna gelen vatandaşların mağdur olmamaları için ödeniyor. 

Kira desteği başvurusu nasıl yapılır? 

Devlet tarafından verilen kira desteğine başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet’in kentsel dönüşüm sayfası üzerinde yer alan kira desteği başvurularında kriterleri sağlayanlara kira desteği ödemeleri anında yapılıyor. Verilen destek ödemesi ise şehre göre değişiklik göstermektedir.