DOLAR
36,21 -0,34%
EURO
37,91 -0,06%
ALTIN
3.413,04 -0,44%
BITCOIN
3.501.744,01 -0,61%

Kimse bu tarifin yalancı olduğunu anlamayacak! Parmaklarınızı yedirtecek yalancı ekmek kadayıfı tarifi

Şipşak bir şerbetli tatlı yapmak istiyorsanız, yalancı ekmek kadayıfı tarifiyle karşınızdayız Kimse bu tarifin yalancı olduğunu anlayamayacak! Orijinal ekmek kadayıfları tariflerine taş çıkartacak bu tarif evinizin vazgeçilmez tatlılarından olacak.

Yayın Tarihi: 15.02.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 15.02.2024 17:33

Kimse bu tarifin yalancı olduğunu anlamayacak! Parmaklarınızı yedirtecek yalancı ekmek kadayıfı tarifi

Çat kapı misafiriniz geliyorsa, onları harika bir sürprizle karşılayabileceksiniz. 15 dakikada hazırlayacağınız, 30 dakikada pişireceğiniz yalancı ekmek kadayıfı tarifiyle yalnızca 45 dakikada tatlınız hazır olacak. Komşularınız bile bu kadar hızlı ekmek kadayıfını nasıl yaptığınıza şaşıp kalacak. Lezzetine doyum olmayacak, orijinal ekmek kadayıfları aratmayacak, parmak yedirten yalancı ekmek kadayıfı tarifi…  

YALANCI EKMEK KADAYIFI MALZEMELERİ

Kek için:

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı ölçüsünde irmik 
  • 1 su bardağı ölçüsünde hindistan cevizi 
  • 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde şeker  
  • Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Şerbeti:

  • 2 su bardağı ölçüsünde şeker 
  • 2 su bardağı ölçüsünde su 
  • Çeyrek limon 

Kreması:

  • 1 su bardağı ölçüsünde süt 
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta 
  • 200 ml lik  
  • 1 paket krema 

Üzerine:

  • Çekilmiş antep fıstığı 

YALANCI EKMEK KADAYIFI

YALANCI EKMEK KADAYIFI NASIL YAPILIR?

  1. Tarifin ilk aşaması olarak şerbeti kaynatıp ardından soğumaya bırakalım. Krema için gereken malzemeleri karıştırarak kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim ve daha sonra kremayı da soğutalım. 
  2. Kek için yumurta ve şekeri çırparak yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.  
  3. İrmik, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. Kilitli kek kalıbına yağlı kağıt serelim ve üzerine kekin yarısını dökelim. 
  4. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kenarları hafif pembeleşene kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim. Ardından fırından çıkarıp on dakika bekletelim. Kek ılıyınca üzerine soğumuş kremamızı yayalım ve üzerine kalan kek harcını yayıp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. 
  5. Pişen keki tepsiye ters çevirip yağlı kağıdı çıkaralım.  
  6. Soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine gezdirerek yaklaşık 20 dakika dinlendirelim. Son olarak artık dilimleyip üzerini antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun!