Kılıçkaya Barajı'nda tahliye artırıldı, bölge halkına uyarı
Sivas Valiliği can ve mal güvenliği için tedbir çağrısı yaptı
Sivas'ta son yılların en yoğun yağışlı mevsiminin yaşanması sonucu birçok baraj ve gölet doldu. Suşehri ilçesindeki ve 65 kilometrekarelik alana sahip olan Kılıçkaya Barajı tamamen doldu ve tahliye kapakları açılarak Kelkit Irmağı'na su bırakılmaya başlandı.
Sivas Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kılıçkaya Barajı'ndan Kelkit Irmağı'na kontrollü su tahliyesinin artırılarak devam ettiği bildirildi. Valilik, bölgedeki yoğun yağışlar, kar erimeleri ve ırmağı besleyen yan derelerden gelen akımların ırmak yatağındaki su seviyesini yükselttiğine dikkat çekti.
Açıklamada, su seviyesinin yükselmesinin Suşehri ve Koyulhisar ilçeleri sınırlarında nehir kenarındaki toprağın suya doymasına, kıyı çökmelerine ve heyelan riskine yol açtığı vurgulandı. Bu nedenle valilik, bölge halkına önemli uyarılarda bulundu.
Mutlak suretle uzak durulması gerekmektedir. Vatandaşların nehir kenarlarına yaklaşmamaları, hayvanlarını bu bölgelere otlatmaya götürmemeleri ve araçlarını nehir yatağına yakın yerlere park etmemeleri istendi. Valilik, muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi adına tüm halkın gerekli tedbirleri almasını ve uyarıların dikkate alınmasının önemini belirtti.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SİVAS VALİLİĞİ, KILIÇKAYA BARAJI’NDAN SU TAHLİYESİNİN ARTIRILARAK DEVAM ETTİĞİ BELİRTEREK SUŞEHRİ VE KOYULHİSAR İLÇELERİNE UYARILARDA BULUNDU. ARŞİV