Kidonia Polifonik Korosu, Selanik'te 15. Uluslararası Korolar Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek

Kidonia Polifonik Korosu, 8 yıllık çalışmalarının ardından 15-17 Mayıs'ta Selanik'te düzenlenecek 15. Uluslararası Korolar Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek.

Yayın Tarihi: 08.05.2026 09:50
Güncelleme Tarihi: 08.05.2026 09:54

Kidonia Polifonik Korosu, Selanik'te 15. Uluslararası Korolar Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek

Kidonia Polifonik Korosu Selanik'te Türkiye'yi temsil edecek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 8 yıldır çok sesli koro çalışmaları yürüten Kidonia Polifonik Korosu, Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenecek 15. Uluslararası Korolar Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek.

Festival ve program

15-17 Mayıs tarihleri arasında 20 ülkeden koroların katılacağı prestijli festivale, Türkiye'den davet edilen tek grup olarak katılacak Kidonia Polifonik Korosu, 17 Mayıs tarihinde Selanik'te, Aristoteles Üniversitesi konser salonu'nda sahne alacak.

Hazırlık ve açıklamalar

Koronun kurucusu ve şefi Selda Yankın, yoğun bir hazırlık süreci yürüttüklerini belirterek, "Türkiye’den başvurusu kabul edilen tek ekibiz. İngiltere, Yunanistan, Rusya, Moldava, Sırbistan, Bulgaristan’ın yanı sıra Afrika ülkelerinin de katılacağı festivalde ülkemizi temsil etmek bizim için hem büyük bir onur hem de sorumluluk" dedi.

Koro üyelerinden emekli müzik öğretmeni Nermin Halıcılar ise, "20 ülkenin arasından seçilmiş olmak bizim için büyük bir ayrıcalık. Ayvalık’ta böyle bir grubun uluslararası alanda Türkiye’yi temsil edecek olması bizleri son derece mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Uluslararası platformda yer almak, koronun performansını ve Ayvalık'ın kültürel görünürlüğünü artırma potansiyeli taşıyor. Bu katılım, hem sanatçılar hem de yerel kültür kurumları için tanınırlık ve iş birliği fırsatları yaratabilir.

KİDONİA POLİFONİK KOROSU’NDAN AVRUPA YOLCULUĞU

KİDONİA POLİFONİK KOROSU’NDAN AVRUPA YOLCULUĞU

KİDONİA POLİFONİK KOROSU’NDAN AVRUPA YOLCULUĞU

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.