Kesintisiz yağışta Karadeniz'de serada fındık kurutan üreticinin pratik çözümü

Ordu'da süren yağmur harmanda fındık kurutmayan üretici, domates serasını boşaltıp ürününü içeri sererek saat saat karıştırıp kurutuyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2026 10:12
Güncelleme Tarihi: 30.09.2026 10:12

Kesintisiz yağışta Karadeniz'de serada fındık kurutan üreticinin pratik çözümü

Karadeniz'de yağış serada kurutmayı zorunlu kıldı:

Ordu'da etkili olan yağışlar, harmanda fındık kurutma mesaisini aksattı. Kumru ilçesi Erikçeli Mahallesi'nde yaşayan Senayi Of, hasadını yaptıktan sonra fındıkları patoza verip harmanda kurutmaya başladı, ancak yağan yağmur bu çalışmayı engelledi.

serasını fındık kurutma alanına çevirdi:

Çözümü kendi serasında bulan üretici, seradaki domatesleri sökerek içeri fındık serdi. Seranın sağladığı sıcak ortamtan yararlanarak ürünün kurumasını hızlandırmayı hedefleyen Of, günün belirli saatlerinde seraya girip fındıkları karıştırıyor ve kurumayı takip ediyor.

üreticinin açıklaması:

Senayi Of uygulamayı şu sözlerle anlattı: "Yağmurdan dolayı fındığımızı kurutamıyoruz. Seramızdaki domatesleri söktük ve serayı fındık kurutma alanı olarak kullanmaya başladık. Şu anda fındığımızı kurutmaya çalışıyoruz".

Of'un yöntemi, yağışın kurutma sürecini aksattığı koşullarda üreticinin mevcut imkanlarla hızlı çözüm üretme çabasını ortaya koyuyor.

SENAYİ OF, GÜNÜN BELİRLİ SAATLERİNDE SERAYA GİDEREK MAHSULÜNÜ KARIŞTIRIYOR.

SENAYİ OF, GÜNÜN BELİRLİ SAATLERİNDE SERAYA GİDEREK MAHSULÜNÜ KARIŞTIRIYOR.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!