Kepez’de Dokumapark’ta Akdeniz Üniversitesi Fotoğraf Bölümü mezunlarının 'Hayat' sergisi
Açılış ve katılımcılar
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nün geleneksel karma fotoğraf sergisi, Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, 20. dönem mezunlarının çalışmalarını içeriyor ve 10 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.
Açılışa Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Büyükkol ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Her kare bir duygu
Prof. Dr. Semih Büyükkol, serginin her yıl düzenlendiğini ve bu yılki seçkinin mezun öğrencilerin özgün çalışmalarından oluştuğunu vurguladı. Büyükkol, fotoğrafın yalnızca görüntü kaydetmekten ibaret olmadığını, her karenin bir duygu, bir hikaye ve görünmeyeni görünür kılma çabası taşıdığını belirtti. Sergide yer alan eserlerin önemli bir kısmının Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı Ormana Köyünde gerçekleştirilen teknik gezi sırasında üretildiği ifade edildi.
Sanat düşünmek ve anlamaktır
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, serginin geçmişin izleri ile geleceğin imkanlarını buluşturduğunu belirterek, Dokumapark gibi özel bir mekanda düzenlenen etkinlikten memnuniyet duyduğunu söyledi. Kocagöz, “Genç sanatçılarımızın bu üretimleri, sanatın aynı zamanda düşünmek ve anlamak olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Bu şehirde sanat üreten, düşünen ve sorgulayan her gencin yanında yanındayız” sözleriyle gençlere destek mesajı verdi.
Kocagöz, sergideki çalışmaların İbradı Ormananın düğmeli evlerinden günümüz teknolojisinin yeni anlatım biçimlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını, her karenin bir bakış açısı, yorum ve arayış sunduğunu kaydetti. Serginin aynı zamanda bir vefa duygusu taşıdığını ve Kasım 2025’te hayatını kaybeden öğrenci Ömer Özer’in eserlerinin de sergiye duygusal bir derinlik kattığını ifade etti.
Sanat ve edebiyatın önemi
Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, sanatın günlük hayat içinde bireye nefes aldıran, düşündüren bir alan oluşturduğunu belirterek sergideki eserlerin bu bakımdan değer taşıdığını söyledi. Özkan, fotoğrafın hem tanıklık hem duygu hem de kent hafızası niteliği taşıdığını vurguladı ve üniversitelerin farklı düşünce ve bakış açılarını bir araya getirdiğini ifade etti. Özkan ayrıca sanat ve edebiyatın daha çok desteklenmesi gerektiğini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Anma, plaket ve ziyaret bilgisi
Açılış sonrası, hayatını kaybeden öğrenci Ömer Özer anısına hazırlanan başarı belgesi ve plaket, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tarafından ailesine takdim edildi. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, sanata verdiği destek nedeniyle Başkan Kocagöz’e teşekkür ederek bir plaket sundu.
Sergi kurdele kesimiyle açıldı ve ziyaretçilere 10 Nisan’a kadar açık olacak.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ FOTOĞRAF BÖLÜMÜ’NÜN GELENEKSEL HALE GELEN KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ, DOKUMAPARAK MODERN SANATLAR GALERİSİ’NDE SANATSEVERLERLE BULUŞTU.