Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kek tarifçileri dikkat! Süt eklemekten vazgeçin... Aşçıların sakladığı keki dağ gibi kabartacak o malzeme ifşa oldu

Dağ gibi kabaran bir kek yapmak istiyorsanız; dikkat! Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Süt yerine farklı bir malzeme eklenirse kekin dağ gibi kabarması mümkün. Aşçılar meğerse yıllardır keklerini kabartmak için bu yöntemi uyguluyorlarmış!

Yayın Tarihi: 07.12.2023 12:34
Güncelleme Tarihi: 07.12.2023 12:34

Kek tarifçileri dikkat! Süt eklemekten vazgeçin... Aşçıların sakladığı keki dağ gibi kabartacak o malzeme ifşa oldu

Kek yaparken kabarma sorunu ile karşı karşıya kalıyorsanız; müjdenizi isteriz! Bu sorunu çözmek isteyenler için harika bir çözüm önerisiyle geldik. Kek yaparken artık kabarma sorunu geride kalacak. Kekin lezzeti ve sunumu açısından oldukça önemli olan kek kabarması, bu tarifle kullanacak olduğunuz özel bir malzeme ile birlikte geride kalacak!

KABARAN KEK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı ölçüsünde tozşeker
  • 1 şişe maden suyu 
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde limon suyu 
  • 1/2 su bardağı ölçüsünde yoğurt  
  • 1/2 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
  • 3 su bardağı ölçüsünde un 

kabaran kek tarifi

KABARAN KEK TARİFİ

  1. Bir kabının içersinde yumurtlarınızı kıralım ve üzerine toz şeker ekleyerek güzelce çırpalım. 
  2. Hemen ardından sıvı yağ ve yoğurt eklemesi yaparak güzelce karıştırın. Üzerine ise kabartma tozu, soda ve limon suyunu da ekleyerek bir defa daha karıştırma işlemini gerçekleştirin.
  3. Vanilya ve ununu eleyerek ekleyip, karıştırmaya işlemine devam edin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  4. Hazırlamış olduğunuz kek harcığının bir kısmını ise bir köşeye ayırın. 
  5. Ayırdığınız harca kakao ilave ederek güzelce çırpın.
  6. Sade kekinizi yağlamış ve unlamış olduğunuz kek kalıbının içersine aktarın. İçersine ise kakaolu harcınızı dökün. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında ortalama 30 ile 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ise afiyetle tüketin!

 

PÜF NOKTASI: İçersine koyacağınız soda, kabartma tozu ve limon suyu ile beraber kekinizin nasıl kabardığına şahitlik edeceksiniz. Yoğurdununuzun sulu kısmını kullanmamaya muhakkak özen gösterin. İsterseniz kekinizin içersine limon veya portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz.